Świetne te dwa nieboraki![]()
Świetne te dwa nieboraki![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Żadnych parasolek nie ma, kurde na mnie tak samo deszcz padał jak i na nie![]()
Łeeeee....
Nawet takich malutkich z "margarity"?
Jeśli nawet jesteś w mniejszości, prawda zawsze pozostanie prawdą.
104 - niezła scenka, aktorzy wykonują dokładnie polecenia reżysera.
TJ
105. Rybołów.
106. I jego rybka...
![]()
Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 30.05.22 o 03:52
Ryba nie ma głowy, na bazarze ją nabył?![]()
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
to pewnie efekt najnowszych regulacji...
tak jak zabroniono sprzedawania żywych karpi ludziom na święta tak i ptakom zabrania się łapać żywe ryby... dlatego przed złowieniem przez ptaka takim rybom obcina się głowy
Zdjęcia bardzo fajne - zwłaszcza pierwsze ptak pięknie oświetlony.
W drugim też super moment, ale ta bezgłowa ryba natychmiast rzuca się w oczy i psuje wrażenie jak nasz przysłowiowy forumowy ... smalec![]()
No co wy Panowie wypisujecie?...
Ptaszyna była już tak głodna, że zdążyła wciągnąć pół rybki.
@m_a_gu musisz podszlifować maskowanie... Bo szkoda tak świetnej pierwszej foty.
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 30.05.22 o 09:24
@August68, @jkr, ta ryba to nie jest żadna zanęta ani coś co ja przyniosłem. Po prostu ptak miał ją w szponach kiedy go wypatrzyłem jak siedzi na gałęzi na starym drzewie przy jeziorze i wydawało się że ją je.
Spłoszyłem go niechcący i zerwał się do lotu - zdjęcie z rybą - po czym zawrócił w moją stronę i wtedy zrobiłem to zdjęcie gdzie już ryby nie ma.
Ponieważ było to o obszar przyrody chronionej to nie wydaje mi się aby leśniczy go dokarmiał, chociaż może? Tylko po co dokarmiać jak tam jest bagnisty teren z jeziorem pełnym ryb?
W każdym razie jestem na takie rzeczy mocno wyczulony i nie wstawiłbym nigdzie zdjęcia "ze smalcem"
@paparapa maskowanie chętnie poćwiczę ale w tym przypadku nie wiem co maskować bo obróbka ograniczona była do suwaka ekspozycji i cieni po całości zdjęcia. No i co cropowaniaAle żadnego maskowania czy lokalnej obróbki tu nie ma.
Ostatnio edytowane przez m_a_g ; 30.05.22 o 12:37
Chodziło mi o ciemne "aureolki" wokoło końców skrzydeł. Co dziwne na moim głównym monitorze widać to mocno. Na drugim prawie wcale. A na lapie nie widać wcale....
Ale teraz oglądam to przy elektrycznym świetle, więc tak może być. Spojrzę jeszcze raz jutro w dzień.