Ep3 - mam problem z wyjęciem baterii, wychodzi z wielkim oporem- czy moge to sama jakos rozwiązać? Chcialabym oddac aparat i obiektyw do czyszczenia i do ogólnego serwisu sam aparat. Gdzie to najlepiej zrobic i za rozsadna cenę ? Jestem z Warszawy.
Ep3 - mam problem z wyjęciem baterii, wychodzi z wielkim oporem- czy moge to sama jakos rozwiązać? Chcialabym oddac aparat i obiektyw do czyszczenia i do ogólnego serwisu sam aparat. Gdzie to najlepiej zrobic i za rozsadna cenę ? Jestem z Warszawy.
Proszę, w Warszawie:
https://forum.olympusclub.pl/threads...wie?highlight=
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
@zoja29 Jedyny realny problem to masz taki, że "bateryjka" napęczniała. Im szybciej ją wyjmiesz tym lepiej, bo jak się wyleje - to Cię trzepnie mocno po kieszeni.
Trzeba odczytać model akumulatora (BLS-5) i kupić dobry nowy.
Ostatnio edytowane przez jck ; 6.04.21 o 10:47
Jeśli bateria nie chce wyjść to można sobie poradzić przyklejając do niej po otwarciu klapki za pomocą kawałka dwustronnej taśmy samoprzylepnej jakiś uchwyt za który ją wyciągniemy. Jeśli tak się nie uda to wszelkie ewentualne próby podważania baterii róbmy dopiero po jej całkowitym rozładowaniu - wtedy ryzyko pożaru po zrobieniu w niej zwarcia będzie znacznie mniejsze.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Dzięki bardzo, w poniedziałek do nich zadzwonie. Pozdrawiam
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
hmm, mozliwe, nie znam się, ale mam 3 akumulatorki i wszystkie wychodza b. trudno, fakt, swoje lata już mają. Dziękuje.
OM-D E-M-1 zacina mi sie migawka, brak obrazu, czarno ale wszystkie znaczniki sie wyswietlają. Prosze, powiedzcie gdzie najlepiej oddac aparat do naprawy, nie chce wysylać do Pragi, gdzie to podobno trwa b. dlugo. Wiele lat temu ktos mi mówil o Toruniu ale nic więcej nie pamiętam. Jestem z Warszawy.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
haha dekielek zdjęty. Aparat nie jest na gwarancji. Mam go od 9 mies dostałam, leżał, ponoc prawie nie używany. . Jestem laikiem ale to dla mnie dziwne, ze migawka zaczyna pracować czasami po kilku godz a czasami po kilku dniach i wymuszam jakby jej pracę zdejmując obiektyw, właczam migawke to czasami za drugim razem zalapuje i robi 5, 20, 40 zdjęć i staje. Używam 14-150mm, i 75-300mm i przy obydwu tak sie zachowuje. Zastanawialam sie czy to nie za sprawą obiektywów ? Dostałam go z tą 300. Ale moze dlatego dostałam, ze juz pojawial sie problem![]()
Ustaw na migawkę elektroniczną
Jak ciemno na ekranie , a znaczniki się wyświetlają , to poruszaj delikatnie obiektywem w prawo/lewo . Może byś problem ze stykami w obiektywie , body lub bolcem blokującym obiektyw .