Ep3 - mam problem z wyjęciem baterii, wychodzi z wielkim oporem- czy moge to sama jakos rozwiązać? Chcialabym oddac aparat i obiektyw do czyszczenia i do ogólnego serwisu sam aparat. Gdzie to najlepiej zrobic i za rozsadna cenę ? Jestem z Warszawy.
Proszę, w Warszawie: https://forum.olympusclub.pl/threads...wie?highlight=
Najważniejsza jest historia. "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
Zamieszczone przez zoja29 Ep3 - mam problem z wyjęciem baterii, wychodzi z wielkim oporem- czy moge to sama jakos rozwiązać? Chcialabym oddac aparat i obiektyw do czyszczenia i do ogólnego serwisu sam aparat. Gdzie to najlepiej zrobic i za rozsadna cenę ? Jestem z Warszawy. @zoja29 Jedyny realny problem to masz taki, że "bateryjka" napęczniała. Im szybciej ją wyjmiesz tym lepiej, bo jak się wyleje - to Cię trzepnie mocno po kieszeni. Trzeba odczytać model akumulatora (BLS-5) i kupić dobry nowy.
Ostatnio edytowane przez jck ; 6.04.21 o 10:47
Jeśli bateria nie chce wyjść to można sobie poradzić przyklejając do niej po otwarciu klapki za pomocą kawałka dwustronnej taśmy samoprzylepnej jakiś uchwyt za który ją wyciągniemy. Jeśli tak się nie uda to wszelkie ewentualne próby podważania baterii róbmy dopiero po jej całkowitym rozładowaniu - wtedy ryzyko pożaru po zrobieniu w niej zwarcia będzie znacznie mniejsze.
Pozdrawiam! Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Zasady na forum