Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: 40- 150 sam sie rozsuwa..

| OlyJedi Awatar Amosicho
    Mieszka w
    Białogard
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dobre, dobre z tą gumką . A czy przy obiektywie xx-700 też się sprawdzi ?
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
    Pozdrawiam, Darek

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    No tak, najlepsze rozwiazania sa najprostsze Nie wpadlabym na to
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witam!!
    70-300 jest o.k. ja nosze wysunięty żeby skrócić czas reakcji

Pozdrawiam!!
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Amosicho Zobacz posta
    Dobre, dobre z tą gumką . A czy przy obiektywie xx-700 też się sprawdzi ?
    Trzeba mieć gumę od bańki na mleko
    Ostatnio edytowane przez Peter1976 ; 31.05.08 o 12:25 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

W Sigmie już się przyzwyczaiłem, a 50-200 jeszcze mi się "nierozkalibrował".
    Oba sprawują się bardzo dobrze - a co tam niech się wysuwa! W dół jakoś nie kadruję, ale w górę - trochę mnie to na początku irytowało.
    Pozdrówka.

fotolek
    Gość
    Cześć.
    Oto sposób na wysuwające się samoczynnie obiektywy. Dotyczy kitów i nie tylko. Nie wyobrażam sobie aparatu zgumką od słoika. Gumka i owszem tylko inaczej.
    Zrób jak poniżej.
    Wytnij pierscionek szerokości ok 5-7mm z dętki od roweru. Najlepiej czarnej aby była mało widoczna. Wycięty pierscień w wypadku Zuiko ED 40-150 naciąg na obiektyw na tylny pierścień z czerwoną kropką. Tak założony pierścień dosuń do gumowanego pierscienia ustawającego ogniskową. Możesz nawet nasunąć go lekko na pieścień ustawiający regulując jego opór. Nie nasuwaj na pierścień gumowy. Teraz możesz dowolnie wyregulować siłę potrzebną do ustawiania ogniskowej. I po kłopocie.

Mieszka w
    3M
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Wytnij pierscionek szerokości ok 5-7mm z dętki od roweru. Najlepiej czarnej aby była mało widoczna. Wycięty pierscień w wypadku Zuiko ED 40-150 naciąg na obiektyw na tylny pierścień z czerwoną kropką. Tak założony pierścień dosuń do gumowanego pierscienia ustawającego ogniskową. Możesz nawet nasunąć go lekko na pieścień ustawiający regulując jego opór. Nie nasuwaj na pierścień gumowy. Teraz możesz dowolnie wyregulować siłę potrzebną do ustawiania ogniskowej. I po kłopocie.
    Ciekawy sposób sam to wydumałeś?
    Jakaś dziwna cisza tak poza tym, czyżby wszyscy testowali nowe zastosowanie gumek...
    Dla mnie bomba - dzięki.
    Ostatnio jak mi się niepostrzerzenie rozjechał 40-150 z osłoną to zawstydzony go skręcałem czym prędzej....
    Czułem się jakoś tak jakby mnie wszyscy o jakieś kompleksy podejrzewali.
    Swoją droga 40-150 ok, ale 50-200 też nie ma pstryczka blokady?
    Chińczycy je już tanio sprzedają...

fotolek
    Gość
    Cieszy mnie to że może pomoglem kilku osobom. Jednak nieopatrznie wspomnialem tę gumkę od słoików.

rocco
    Gość
    Dlaczego nieopatrznie?
    Mój "sposób" był raczej żartem. Fakt, że jest skuteczny ale sam bym tak nie wyszedł na miasto
    Natomiast Twoja porada jest całkiem sensowna

| OlyJedi Awatar chmiel75
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    świetny sposób dzieki wielkie!!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów