Strona 54 z 152 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 1517

Wątek: Zdjęcia "kasprzyka"

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Śledzę z uwagą Twój wątek i za każdym razem spadam z krzesła pod wrażeniem efektów, jakie osiągasz. Trzcinniczek rewelacyjny. Musiałeś go sfotografować z odległości chyba nie większej, niż 1,5 m. Czy udało Ci się podejść go tak blisko, czy użyłeś jakichś sztuczek typu wabienie, czy namiot? Z tego, co zauważyłem, trzcinniczki nie są zbyt płochliwe, ale większość czasu spędzają schowane w trzcinach i tylko czasami wyłażą na odsłonięte miejsca. Parę dni temu obserwowałem jednego przez ok. 0,5 godziny i w tym czasie tylko dwa razy się pokazał. Cały czas śpiewał, widziałem po ruchu trzcin, gdzie jest, coś migało między łodygami, ale wyleźć i zapozować nie chciał.
    Przy okazji: Ciekaw jestem, co Cię skłania do zamiany ZD 70-300 na Sigmę? Wprawdzie dodatkowe 100 mm piechotą nie chodzi, ale nie widziałem zbyt wielu zdjęć z tego obiektywu, które dorównywałyby Twoim.
    Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hijacintus Zobacz posta
    Przy okazji: Ciekaw jestem, co Cię skłania do zamiany ZD 70-300 na Sigmę? Wprawdzie dodatkowe 100 mm piechotą nie chodzi, ale nie widziałem zbyt wielu zdjęć z tego obiektywu, które dorównywałyby Twoim.
    Pozdrawiam.
    No nie podbudowałeś mnie tymi słowami
    Kiedy kupowałem 70-300, także nie widziałem dobrych zdjęć z tego obiektywu i wcale mnie to nie zniechęciło - po prostu chciałem widzieć, poczuć i sam się przekonać. Może sigma to rzadki obiektyw i dlatego tak mało fot ? W każdym razie, chcę kupić a następnie sprzedać jeden z obiektywów - który, to wyjdzie w praniu.

Trzcinniczka "podjechałem" samochodem, we wnęce okna mam postawiony głośnik i wabiłem dźwiękiem. Oczywiście większość czasu przebywał gdzieś zasłonięty, aż w końcu się udało.

Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi
    Mieszka w
    Niechorze
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Trzcinniczka już oceniłam w galerii. Dodam jeszcze, że mój sąsiad robi zdjęcia w podobnym stylu co Ty. Poleciłam Mu Twoją galerię do obejrzenia : )

| OlyJedi Awatar Krolik77
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kasprzyk Zobacz posta
    No nie podbudowałeś mnie tymi słowami
    Kiedy kupowałem 70-300, także nie widziałem dobrych zdjęć z tego obiektywu i wcale mnie to nie zniechęciło - po prostu chciałem widzieć, poczuć i sam się przekonać. Może sigma to rzadki obiektyw i dlatego tak mało fot

Pzdr

Witam
    Skontaktuj się z panem Moose on używa tej Sigmy z tego co pamiętam dobra jest do 350mm wiele nie zyskasz w dodatku musisz ją przymykać nie wiem jak z Zuiko które posiadasz .
    Pozdrawiam

A teraz zauważyłem że jesteś z Wielkopolski . Ja mieszkam w Poznaniu więc jak byś miał czas i ochotę na spotkanie jestem za .
    Ostatnio edytowane przez Krolik77 ; 16.06.09 o 19:48
    D7000+Grip, N16-85mm,S100-300/4,Slik DX700 PRO ,Lowepro Flipside 300

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Swietne zdjęcia i opisy. Dzięki za ucztę dla oka i aby Sigma spełniła Twoje oczekiwania.
    pozdrawiam Wiejo

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    helenae - więcej nie polecaj, bo jeszcze się zrobię sławny

Krolik77 - z Poznania powiadasz, ładne miasto, fajni ludzie - ale ja po dniu spędzonym tam mam zawsze dosyć - przytłacza mnie mocno ten hałas i ogromny ruch - ale to nic, może kiedyś będzie okazja, ostatnio byłem u Ciebie "poszaleć" na gokartach. Ja jestem z Chodzieży
    Napisałem już PW do kolegi Moose

Wiejo - dziękuję, na razie martwię się tylko tymi 400mm, czy faktycznie nie będzie to za dużo, 300mm i czasy 1/100 się udawało, nie wiem ile musiałbym przyjąć dla 400mm min 1/200 ... nie wiem, zobaczymy jeśli w ogóle kupię.

Dosyć duży crop, no i centralnie, tak więc nie jest za czysto:

Świergotek łąkowy

| OlyJedi Awatar Kordek
    Mieszka w
    Prawie Zakopane
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Kowalik na słoneczniku bardzo dobry. Trzcinniczek i świergotek łąkowy też mi się podobają.
    E-3, E-510

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Kasprzyk kadr jest OK przy świergotku. To że centralnie nie przeszkadza a nawet można powiedzieć, że w tym przypadku to najlepsze umieszczenie ptaka. Dobrze, że nie obciąłeś liści, wszystko gra.
    Trzcinniczek super.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    W kąciku początkujących kolega używa tej sigmy. Nie wiem, czy czytałeś? Ale narzeka na pyłki, które się dostają do obiektywu.
    https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=18864

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Sławku - właśnie centralnie mi pasowało.
    jolly -masz plusa za link, przyznam szczerze, że zaczynam wątpić w możliwości tego obiektywu.
    pzdr