dziękuję helmuth
pzdr
dziękuję helmuth
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Jak zwykle bardzo ładniutki ptaszek.
No, wydaje mi sie, że ostrość poszła na łodygę
. Ptaszek fajny za tą trzciną
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Kurcze, ja dzięcioły to widuję tylko wysoko na drzewie i za nic nie chcą zejść niżej![]()
Tego dzięcioła (chyba ciągle ten sam ..) mam prawie na zawołanie, dzisiaj schodził właśnie na konar na ziemi - je w ten sposób, że zabiera ziarno, z tego konara i skacze 50cm obok na pionowy kołek, tam jest szczelina i w niej rozłupuje sobie ziarno. Jak jest już na dole, kompletnie nie interesuje się mną, mogę operować obiektywem (oczywiście w miarę nie za gwałtownie) a on sobie dalej grandzi na swoim
Od jakiegoś czasu usiłuję zrobić zdjęcie sympatycznej myszce leśnej (tak myślę, że to ona, tzn, jest ich więcej) w zasadzie już trochę fot zrobiłem, ale wszystkie nie do publikacji, cała rzecz polega na tym, żeby trafić ją na czystej pozycji. W końcu przygotowałem sobie ładne miejsce, na następnym wypadzie myszka przytuptała, usiadła idealnie i zagryza ziarna - a przed nią plan mi popsuło jedno źdźbło trawy ! ech, pech - to nie to zdjęcie, wtedy nawet nie pstrykałem aparatem, byłem zły![]()
No tak - widze ze nie tylko ptaki ale i cale animals gosci w tej czatowniFutrowanie pewnie kosztuje tyle co dobre szkielko
ale widac warto. Zazdroszcze.
pozdrawiam robasss
hehe, bez przesadyzmu mięsa im nie dowożę, a ziarna nie są drogie.
Dorzucam raz po raz jakąś marchewkę, ser itp.
Cały czas męczę się z czubatką - no nie mogę jej dobrego zdjęcia zrobić.
Trochę to dziwne, ale już myślę o jesieni - niech tylko te liście opadną, powinny się zmienić na lepsze warunki oświetleniowe.