Sorry za OT, ale o jakich profilach mowa??![]()
Chodzi mi o profile stworzone pod konkretny model aparatu i konkretną czułość oraz poziom odszumiania ustawiony w korpusie np.: E-510 RawTiff (ISO100; NFlow; Uncompressed; SharpSoft; 3648x2736; WB Default; 0.40s)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Tu są profile do pobrania:
http://www.neatimage.com/noise-profi...#Olympus-E-510
Ściągasz paczkę, wypakowujesz do folderu np.: C/Program Files/NeatImage/Profiles, odpalasz NeatImage, otwierasz fotkę i w prawym górnym rogu wybierasz profil dopasowany do exifu danej fotki.
Ostatnio edytowane przez lucas_g ; 8.07.09 o 22:12 Powód: Automatyczne scalenie postów
Moment bo ja nie bardzo kumamczyli w neatimage sa te profile?? czy trzeba je znależć gdzieś w sieci czy jak
![]()
Rozwuiń temat jak możesz
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Dzieki już zassałem do E-3 nie wiedziałem o tym![]()
Ostatnio edytowane przez Peter1976 ; 8.07.09 o 22:15 Powód: Automatyczne scalenie postów
Ja odszumiam na poziomie jpega, czy taki profil właśnie dla 510tki też jest ?
ok - sorry już widzę link
+ dla Ciebie pzdr
Ostatnio edytowane przez kasprzyk ; 8.07.09 o 22:26
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Kolejna:
Sikora (uboga bądź czarnogłowka ?? )
lucas_g nawiązując do tego wpisu :"U mnie ziarno znika w coraz większym tempie" - jest dobrze, możesz już zasiadać do zdjęć. MZ w zimie od ptaków się nie opędzisz![]()
W mojej drugie czatowni w lesie, aktywność jest b. duża, w czatowni na łąkach, w krzakach - nic się nie dzieje, podobnie cisza - dzisiaj jeszcze sprawdzę - w ostatniej czatowni zrobionej w sobotę - ten lis sfotografowany koło tego miejsca. Rozczarowałem się także, bo chyba nie ma tam dzięcioła zielonego lub zielonosiwego, chociaż teren odpowiada występowaniu tego gatunku i wydawało mi się, że słyszałem jego głos.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Ładna sikorka.
E-3, E-510