W większości kosz, nie potrafiłem zapanować nad AF, ale kilka udanych. Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
W większości kosz, nie potrafiłem zapanować nad AF, ale kilka udanych. Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
helmuth - zgadzam się, dość duży crop.
nowa sikorka, troszkę daleko była, no i tło nie wiem czy się spodoba - ona w ostrym świetle, drugi plan niedoświetlony.
Sikorka Czubatka
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Czy to tło jest naturalne, czy "majstrujesz" coś przy nim. W poprzednich zdjęciach tez coś takiego widziałem![]()
Sławku, majstrowane, przyznam się bez bicia.
Poprzednia fotka -piecuszek - masz dwa zdjęcia w wątku - porównaj.
teraz oryginał czubatki:
Jak widzisz mocno kadrowane, do tego gałązka wymazana
pzdr
p.s. - bardzo źle to wygląda ? tzn fotka w galerii
Ostatnio edytowane przez kasprzyk ; 7.07.09 o 22:13
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
lucas_g - ISO 400, program do odszumiania jakoś nie radzi sobie w ciemniejszych partiach. Czubatka jak na razie się u mnie nie karmi, zwabiona dźwiękiem, ale i tak nie siada tam gdzie bym chciał, szkoda bo ładny ptaszek, ale mam nadzieję zrobić jeszcze jej dobre zdjęcie.
pzdr
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
helmuth - dzięki za konkretne opinie.
Ostatnio edytowane przez kasprzyk ; 7.07.09 o 22:44 Powód: Automatyczne scalenie postów
Kasprzyk, a masz listę i skreślasz te ptaki, które już zrobiłeś?
Fajnie jest oglądać taką różnorodność, wielu gatunków nie widziałam na oczy.
Ciekawe to co pisał kowal73. Być może jest tak, że wycisnąłeś ze sprzętu już max. Teraz coraz częściej będziesz odczuwał dyskomfort z powodu progu, którego nie przeskoczysz bez lepszego szkła. Życie panie... Z drugiej strony, gdyby można było robić idealne, atlasowe zdjęcia kitowym sprzętem, nie byłoby tego całego wyścigu zbrojeń![]()
Fajnie, że pokazałeś tyle dobrych zdjęć zrobionych 70-300. Tylu ludzi psioczy i jojczy, a Ty po prostu robisz foty, wyciskasz z niego maksimum. No i git.![]()