Kapitalne te ostatnie ptaszki - szczególnie gąsiorek - piękne tło, ocena w galerii...
Pozdrawiam
Kapitalne te ostatnie ptaszki - szczególnie gąsiorek - piękne tło, ocena w galerii...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Rewelacja, tło "robi" tę fotkę.
Ocena w galerii![]()
Dziękuję wszystkim za wpisyponad tydzień się zastanawiałem czy fotkę zamieścić
A co było "popsute" :
oryginalny kadr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
U gąsiorka ładne tło, ale podróżniczek tak jak lubie, z bliska.
E-3, E-510
Może się narażę, ale wolę Twoje ptaki. Małe ale kolorowe i lepiej widoczne. Duże zwierzęta są bardziej płochliwe, lepiej się maskują w otoczeniu więc trudniej im zrobić fotę "w całej okazałości".
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Święta prawda helmuth, zdarza mi się wrzucić coś na siłę, kiedy już nie miałem innych opcji.
Wczoraj namierzyłem potrzosa i chyba łozówkę - mam ich zdjęcia ale jeszcze się nie nadały na pokazanie. Teraz znowu liczę na sobotę, że może uda mi się wygospodarować czas i będzie pogoda.
pzdr
Gąsiorek naprawdę świetny. A tło w tym zdjęciu rzeczywiście bardzo malarskie. Ale większy zwierz też bardzo mi się podoba.No to czekam na kolejne zdjęcia.
Kordek
mieszko634
jolly
dziękuję
Kolejny z nowych gatunków, coś wolno uzupełniam kolekcję.
świergotków jest więcej, nie jestem pewny czy dobrze go nazwałem.
Świergotek łąkowy (bynajmniej koło łąki sfotografowany)
MZ warto walczyć o jak najniższe ISO, wpływa to znacznie na jakość zdjęcia. Po przejściu z C7070, iso 400 w 510-tce wydawało mi się, że jest ok, teraz nawet między 100 a 200 widzę różnicę - ale to są szczegóły
Jutro zamieszczę zdjęcie z nowego miejsca (rozstawiłem namiot, o tym miejscu pisałem jakiś czas temu) niestety trochę jestem rozczarowany, bo żaden "nowy" ptak się nie pojawił.
pzdr
Świergotek super, ocena oczywiście już w galerii, a co do ISO to masz całkowitą rację, właśnie dziś przekonałem się na własnej skórze robiąc fotki na 400 tak więc wracam do 200 bo wydaje mi się, że zakres tonalny jest tu najlepszy.
Pozdrawiam
Leszek![]()