Kowalik rewelacyjny.![]()
Kowalik rewelacyjny.![]()
Pozdrawiam, Jola
Nie wiem czy dobrze kojarzę fakty, jak każdy wie, dzięcioły charakterystycznie "pukają" w drzewa, teraz przypominam sobie chyba w tym samym dniu dosłownie walenie przecinakiem! To musiał być ten sam dzięcioł czarny, pytanie tylko, czy żyje tam na stałe, czy to była kwestia przypadku.
Ogólnie od dwóch dni zauważam spadek aktywności - żerowania ptaszków, pewnie za sprawą zmiany temperatury, pory roku.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Zawsze z zazdrością patrzyliśmy na przyrodnicze dokonania ludzi uzbrojonych w obiektywy z szerokiej oferty dla systemów C i N. U nas utarło się utyskiwanie, że nie ma szkieł do tego typu działalności.
Aż serce rośnie, jak się patrzy na zdjęcia, gdzie ktoś łamie ten stereotyp i za pomocą dostępnych narzędzi osiąga wyśmienite rezultaty. Ja się czuję mocno zdopingowany![]()
Nigdy nie myślałem pod kątem () sprzętu takiego czy innego. O wojnach systemowych dowiedziałem się dopiero tutaj, ale i tak byłem zawsze bierny (no może ostatni post w HydeParku
) - po prostu dla mnie liczy się to co posiadam i uważam, że to tak najlepsza rzecz jaka mogła mi się trafić
Na forum jest człowiek którego najbardziej podziwiam Jvad, wydaje mi się, że on robi fotki także olympusem i jest w tym prawdziwym mistrzem, który już dawno mnie fascynował.
Dzięki "salvadhor"
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez kasprzyk ; 10.04.09 o 21:42
Myślę, że chęci Ci nie braknie i tak szybko sie nie znudzisz. Jestem wiernym kibicem wątku a zdjęcia w taki sposób fotografowanych ptaków niemiernie się podobają.
pozdrawiam Wiejo
Jak usłyszałem, że Kasprzyk stawia budę, to miło mi się zrobiło. Od początku kibicowałem Ci mocno. Śledzę Twoje fotki regularnie i gratuluję zdjęć, podnoszenia umiejętności i obcowania ze wspaniałą przyrodą. Dodatkowo + rep za całokształt, a przede wszystkim postępy poparte bardzo udanymi fotkami!!
Wiejo
lucas_g
miło słyszeć takie słowa.
pzdr
Witam
Dzisiaj niczym nie zaskoczę, proszę tylko o identyfikację tego ptaszka, to ten sam w dwóch kadrach:
Pierwszy był mocno "wyciągany", nie zdążyłem zrobić dobrych nastawów.
Dzięki, pozdrawiam
aha, ten uzupełniam, za pewne gałązki nie wszystkim się podobają:
Pani Zięba
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
I jeszcze wiewióreczka świątecznapierwsza w życiu jaką sfotografowałem, nie uwierzycie jakie są płochliwe w lesie daleko od ludzi.
Pzdr
Ostatnio edytowane przez kasprzyk ; 11.04.09 o 18:00 Powód: Automatyczne scalenie postów
Witaj kasprzyk, prawdopodobnie ten ptaszek to Kapturka.
P.S.
Coraz wspanialsze zdjęcia robisz, wielkie gratki![]()
Ostatnio edytowane przez lekar ; 11.04.09 o 18:51
Przeglądnąłem cały wątek. Aż dziw bierze, że wcześniej tu nie zaglądałem. Wiele fajnych zdjęć, foty robione z pasją, część zdjęć jest niezłą reklamą ZD 70-300. Będę tu częstszym gościem...