Wolę kolory ale tu zdjęcie zrobione pod słońce, "wyprane" zostało z kolorówTym razem, MZ, B&W lepsze.
Wolę kolory ale tu zdjęcie zrobione pod słońce, "wyprane" zostało z kolorówTym razem, MZ, B&W lepsze.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
A mi bardziej się widzą koloryCo osoba, to inne zdanie
![]()
Uwierzcie, że o tej porze,zbyt wielu kolorów z tego miejsca nie uda się wyciągnąć - no chyba, że jakiś fachowiec ostro pojedzie PS-em
Dziękuję wszystkim za komenty, może jutro uda się złapać coś w kadr - wszystkim pogody, i wolnego dnia życzę
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
nie trzeba az tak ostro...
pozwoliłam sobie się pobawić bo zdjęcie mi się podoba
leciutko leci w lewo ale już nie poprawiałam
śnieg na drugim w jednym miejscu przybrał lekko żółtawy odcień od słońca, ale podoba mi się to,
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 16.01.09 o 23:33
Akurat |Smerfie to pisałam, to tylko kolor selektywny i nie ma żółcienia, mnie ten efekt się podoba, w narurze śnieg nie jest tylko biały, to słońce nadaje mu kolory
dodatkowo niebieski z żółtym tworzy ładną kompozycję![]()
Dzięki Wanilia, wszystkie eksperymenty na moich fotkach mile widziane![]()
Czy w prezentowanej przez Ciebie wersji - poruszałaś tylko nasyceniem kolorów czy to inna kombinacja ?
"r" koło "t" ja także często na klawiaturze przekręcam![]()
a zdziwiłbyś się
nieco inna, nasyceniem w samym sobie nie ruszam bo jakość ucieka, nie będę ściemniać, używam kanałów, koloru selektywnego i ekspozycji w PS
czasem w kolor selektywny w chodzę kilka razy jeśli nie jestem zadowolona z efektu, próbuję też innych odcieni niż ( w tym wypadku niebieski) np. brakowało trochę czerni
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 16.01.09 o 23:53