Piękności ta wilga !!!
Gratuluję i pozdrawiam.
Piękności ta wilga !!!
Gratuluję i pozdrawiam.
Hop, hop! Jest tu jakiś autor? Pięć miesięcy i żadnego zdjęcia nie zrobił? Długo mamy czekać?
The question is: What is a Mahna Mahna?
Witaj Romku
Moje "fotografowanie" ogranicza się do ciągłego nieustającego przygotowywania miejsca, a samych zdjęć tyle co nic. Ta sikorka to jedno z 4-rech zdjęć jakie popełniłem w niedzielę, w miejscu saperki będę oczekiwał myszołowów
Co 2, 3 dni rozpieszczam borsuki i jenoty garstką jadła dla psów, z myślą, że kiedyś wyjdą za dnia, ptakom sporadycznie sypnę ziaren, jeszcze jest zbyt ciepło, muszą same starać się o pokarm. Porcje rosołowe w ilości 3-ech sztuk wyłożyłem w niedzielę, wczoraj już ich nie było. Tak więc liczę i marzę, że znajdzie się wolny czas na zasiadkę.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Ja tam Ci nie będę doradzał, bo od zasiadek to Ty jesteś - ja się nie znam...ale:
czy ten pniak nie może wyglądać bardziej "dziko" ? bo teraz to jest "cywilizowany" - równo ucięty. No i jak ptaki na takim "cywilnym będą wyglądały ?
Wiem, wiem że będziesz to wycinał, ale jak chcesz szpony zostawić to i kawałek patyka potrzeba.
... to takie moje gdybanie tylko![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bodzip - słusznie z tym pniakiem, aczkolwiek był on ścięty już bardzo dawno temu, zaszedł mchem, środek ma prawie pusty, a ja lubię iść na wygodę i tam załadować mięchoNie mam zamiaru nic wycinać, ewentualnie drobniutkie zamazanie, uważam także, że tak ścięte pniaki to w lasach, łąkach prawie "naturalny" widok, co innego jakby to była puszcza. Tak naprawdę to nie wiem jaki efekt chce uzyskać, wszystko dopiero wyjdzie w praniu, być może będę próbował na nim łapać podlatujące sójki, po prostu - nie wiem
Jest tak wiele detali, że nawet najlepiej przygotowane miejsce może okazać się bezwartościowe, dlatego od czegoś trzeba zacząć
Pozdrawiam
Romek - z aparatem i sytuacjami mam to samo, czyste lenistwo, nie zabieram, bo przecież nic się nie może wydarzyć, a później robię wielkie oczy.
Witajcie
Udało mi się znaleźć trochę wolnego czasu. Oczywiście standardowy brak światła ale ptaszyny dosyć dopisywały. W pewnym momencie pojawił się lis i nie mogłem uwierzyć, bo przeszedł 2m obok wyłożonych świeżych porcji rosołowych - na moje ich nie wyczuł, bo takiego żarcia na pewno by nie odpuścił.
Zaskoczył mnie także szczygieł - do tej pory od kilku lat widywałem je tylko na łąkach, bez możliwości zrobienia zdjęcia - latają teraz w stadach daleko omijając moją czatownię, na jesień położyłem kilka wysuszonych roślin ostu i jeden na nim usiadł![]()
Kos
Szczygieł
Kos super, fajne te twoje ptaszki...
Strzygieł śliczniutki Ci wyszedł. Trudno w czasie opadu śniegu śniegu spodziewać się światła. W ogóle zimą tego tego roku światła jest niedosyt. Takie jest moje odczucie.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro