Strona 130 z 152 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.291 do 1.300 z 1517

Wątek: Zdjęcia "kasprzyka"

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria

Odp: Zdjęcia "kasprzyka"

Kasprzyk, ja przepraszam, że się wetnę w wątku, ale mi wybaczysz? Centus, przy całej sympatii do Ciebie - niektórych Twoich postów nie da się przeczytać.
    Jak już nie możesz używać znaków diakrytycznych, to chociaż stawiaj kropki, przecinki, myślniki! Lepiej napisać krócej, ale tak, że adresat będzie wiedział o co chodzi. A Ty piszesz z sensem, ale ciągiem, co strasznie utrudnia jakąś komunikację.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Jak już nie możesz używać znaków diakrytycznych, to chociaż stawiaj kropki, przecinki, myślniki! Lepiej napisać krócej, ale tak, że adresat będzie wiedział o co chodzi. A Ty piszesz z sensem, ale ciągiem, co strasznie utrudnia jakąś komunikację.
    Obiecuje poprawe .

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Witajcie
    Zmęczony jestem po dzisiejszym wypadzie, dzieci w ciągu dnia spać nie pozwalają

Jedynym dniem do odwiedzin czatowni to niedziela, co drugi dzień w poprzedzającym tygodniu robię dokarmianie - ziarna słonecznika, słoninka dla drobnicy, porcje dla myszaków, zawsze wieczorem, po zmroku. Wczoraj wyjątkowo porcje rozłożyłem wieczorem, żeby dzisiaj na rano mieć mniej roboty. Martwiłem się, że przez noc jadło zniknie - bo jak przychodzę, krata za którą wkładam jedzenie jest przeważnie pusta i dodatkowo nie na miejscu - jakby nie pręt który ją trzyma, pewnie często musiałbym ją szukać po lesie. Tak więc dzisiaj na rano - zadowolony - gwiazdy na niebie, dojeżdżam na miejsce, księżyc oświetla drogę jak lampa uliczna, nie problem poruszać się po ścieżkach leśnych, jedyny wróg - to silny wiatr, ale najważniejsze wejść do budy - a tam milusińsko jak w domku Pozytywne zaskoczenie -porcje nieruszone na miejscu, negatywne - zeżarty słonecznik! myślałem że myszki trochę sobie podjedzą nocą - a one zeżarły prawie wszystko ! chyba jakieś giganty a może coś innego ?

Koło godziny 8-mej zaczyna się ruch - drobnica, myszołów, a kruki które wyczekuję z utęsknieniem, olewają mnie Nie rozumiem ich zachowania, gdzieś mają mięso, latają, gonią się, usiąść nie chcą. Jak tak dalej pójdzie, to nie będę w nocy się fatygował, zobaczę jeszcze.
    No i piękna pogoda, jednak jest plama z moją czatownią (zresztą, to i tak najlepsze miejsce, innego nie widzę) słońce oświetla moją scenę nie prędzej jak po godz. 10-tej, na ironię kiedy promienie dosięgły interesujących mnie punktów, słońce zaszło za chmury!!
    Miałem jeszcze jakieś prześwity, ale ogólnie rozczarowanie. Myszak cholernie głodny był, zajadał dłuższy czas, później zrobił sobie wycieczkę pod moją budę - zdjęcia portretowe. W pewnym momencie dwie sztuki zasiadły, już prawie były potyczki ale ciemniejszy ustąpił.
    Muszę przebudować scenerię dla drobnicy, bo nic w kadrze mi się nie układa, żeby było dobrze to dla każdego gatunku trzeba mieć "patole" w innych odległościach - niestety wtedy zaczyna brakować wolnej przestrzeni i jedne gałązki zasłaniają drugie, lub przeszkadzają sobie wzajemnie w tle.
    taki potrecik, podszedł na 2,3m

Pzdr
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	napiety .JPG
Wyświetleń:	83
Rozmiar:	135,7 KB
ID:	57848   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	myszak 444-119482got.jpg
Wyświetleń:	86
Rozmiar:	326,5 KB
ID:	57849   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	portret myszak333-119505got.jpg
Wyświetleń:	76
Rozmiar:	307,1 KB
ID:	57850  
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar kris70
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Witam.
    Piękne kadry gratuluje kasprzyk, .widzę że z każdą wrzutą jest coraz lepiej aż się boję pomyśleć co będzie dalej Szkoda że nie chciał zapozować na tym głazie ale światełko moim zdaniem niezłe
    Pozdrawiam i życzę powodzenia w twoich zmaganiach.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar chimol
    Mieszka w
    Lidzbark Warmiński
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Jesli słońce masz dopiero o 10.00, to troszkę lipa, ale tylko troszkę. Według mnie wystarczy aby świeciło i juz samo to zmieni kolorystykę i jakość światła na zdjęciu. Chyba że masz plan w naprawdę głębokich cieniach. Oryginalnie z tym głazem wyszło. Bardzo fajna miejscówka.
    Pozdrawiam i życzę wielu modeli przed czatownią.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Zdjęcia świetne, jak zawsze Podziwiam cierpliwość i te starania które trzeba podjąć dla takich zdjęć.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Grtuluję myszaka!
    I Ty mówisz o nieudanej zasiadce
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

A jaka "mina" piękne.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Gratuluję cierpliwości i zazdroszę modela - wyszedł rewelacyjnie.

Zdjęcia były robione Twoim 70-300? Mam również pytanie natury technicznej. Sam mam E-3 i muszę przyznać, że jest on dosyć głośny przy zwalnianiu migawki. Jeżeli masz myszaka 3 m od siebie to trudno by tego nie słyszał - np. potwierdzenie AF i klapnięcie lustra, zakładam, że ostrzysz ręcznie więc obiektyw nie bzyczy.
    Co robisz by wyciszyć E-3, chyba że myszakowi to jednak nie przeszkadza.
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Ostatnia sesja Ci się udała, gratki, szczególnie legitymacyjne myszaka Dołączam do pytania o hałas E-3ki
    The question is: What is a Mahna Mahna?