Strona 119 z 152 PierwszyPierwszy ... 1969109117118119120121129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.181 do 1.190 z 1517

Wątek: Zdjęcia "kasprzyka"

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lolita Zobacz posta
    Ja Cię Ale widzę i plusy. Ile kasiory na perfumach zaoszczędzisz

Spryskuję tylko ciuchy w których się wybieram w krzaczory, w/g instrukcji wystarczy raz na 3 tygodnie, nawet po praniu trzyma - na szczęście prawie bezwonne.
    Widok kleszcza podnoszącego odnóża i spadającego z ubrania - bezcenny
    pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar Tomasz.G
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Zapodaj nazwe tego srodka prosze. 1/3 tygodnia przebywam w plenerze w okolicach Suchej Beskidzkiej i kleszcze niestety mamy jak w banku. Zwykle preparaty wystarczaja na naprawde krotko. Jak ty zejesz to i my bedziemy zyli...chyba

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=340629

zacznij od mojej odpowiedzi z filmikami

| OlyJedi Awatar Tomasz.G
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    oki, dzieki, cenne uwagi.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kasprzyk Zobacz posta

Spryskuję tylko ciuchy w których się wybieram w krzaczory, w/g instrukcji wystarczy raz na 3 tygodnie, nawet po praniu trzyma - na szczęście prawie bezwonne.
    Widok kleszcza podnoszącego odnóża i spadającego z ubrania - bezcenny
    pzdr
    Nie wierz w te informacje - w laboratoriach to tak dobrze wygląda , w życiu niekoniecznie.

Preparat z drugiego filmu to Avantix Bayera. Dobrze działa na psie do 4 tygodni jest tylko jeden problem, to pieroństwo wchłania się ze skóry i ma działać krążąc w krwiobiegu, podobny w składzie jest preparat rodzimej produkcji o nazwie sabunol - zabija kleszcza po pierszym łyku krwi, na świeżo jak wejdzie na miejsce pokropione preparatem.

Permertryna jest w wielu substancjach na rynku, ciężko mi tylko uwierzyć w te 3 tygodnie, jak się spryskasz przed każdym wyjciem to może zadziała. Im cieplej to te bydlaki lepiej ją metabolizują.

Pozdrawiam, zdrowia życząc. AP.

PS. Przemyśl zaszczepienie się na zapalenia mózgu przenoszone przez kleszcze.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 13.04.11 o 23:04
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Nie wierz w te informacje - w laboratoriach to tak dobrze wygląda , w życiu niekoniecznie.

Preparat z drugiego filmu to Avantix Bayera. Dobrze działa na psie do 4 tygodni jest tylko jeden problem, to pieroństwo wchłania się ze skóry i ma działać krążąc w krwiobiegu, podobny w składzie jest preparat rodzimej produkcji o nazwie sabunol - zabija kleszcza po pierszym łyku krwi, na świeżo jak wejdzie na miejsce pokropione preparatem.

Permertryna jest w wielu substancjach na rynku, ciężko mi tylko uwierzyć w te 3 tygodnie, jak się spryskasz przed każdym wyjciem to może zadziała. Im cieplej to te bydlaki lepiej ją metabolizują.

Pozdrawiam, zdrowia życząc. AP.

PS. Przemyśl zaszczepienie się na zapalenia mózgu przenoszone przez kleszcze.
    Dzięki za informacje, co do szczepienia - zrobiłem to, tzn. muszę teraz sobie przypomnieć czy przyjąłem dwie czy trzy dawki.

Z dzisiejszego dnia:

Remiz zwyczajny, poglądowo i do kolekcji

oraz gniazdo:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_4157672 remiz gniazdo.JPG
Wyświetleń:	66
Rozmiar:	115,5 KB
ID:	45664  

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Gratuluję spotkania tak zacnego modela. Pomęcz temat, bo warto mieć ten gatunek. Ja zaobserwowałem go i fociłem tylko raz nad Biebrzą, zresztą info. dostałem od Kowala73 i Piotra Grzesia.

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Nigdy nie fociłem przy gniazdach - tzn., świadomie - temu modelowi najpierw zrobiłem zdjęcie, później chcąc zawrócić auto zauważyłem gniazdo - jakieś 5- 8m od drogi (pseudo droga, dojazd do rzeki) - nie wiem czy można robić zdjęcia w bliższej odległości od tego gniazda...

pzdr

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kasprzyk Zobacz posta
    Nigdy nie fociłem przy gniazdach - tzn., świadomie - temu modelowi najpierw zrobiłem zdjęcie, później chcąc zawrócić auto zauważyłem gniazdo - jakieś 5- 8m od drogi (pseudo droga, dojazd do rzeki) - nie wiem czy można robić zdjęcia w bliższej odległości od tego gniazda...

pzdr

Zebys tylko go nie sploszyl bo w stresie gotow porzucic gniazdo (i jak jest potomstwo czy jaja).

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Zebys tylko go nie sploszyl bo w stresie gotow porzucic gniazdo (i jak jest potomstwo czy jaja).

pozdro
    Nie wiem skąd mi się to wzięło, ale gdzieś wyczytałem, albo słyszałem, że remizy można fotografować przy gniazdach - dziwię się też na fotoprzyrodzie - tam także większość zdjęć jest na gniazdach i nikt nie zwraca na to uwagi, z każdym innym gatunkiem jest nakaz usunięcia zdjęć.

pzdr