Dzięki za odwiedziny i ocenki.
Helmuth - ładniej się perezentuje - następnym razem się przyłożę bardziej
Pozdrówka
Dzięki za odwiedziny i ocenki.
Helmuth - ładniej się perezentuje - następnym razem się przyłożę bardziej
Pozdrówka
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
takie coś:
taki portrecik:
pzdr
no piekny, gratki.![]()
Piękny portrecik sójki. Nie za żółty? Pewnie z powodu ciepłego światła.
Bufetowa - czy żółty .. przyznam, że nie wiem - ale światło stosunkowo nisko było.
Dzisiaj dokumentacyjnie - niespodziewanie zaskoczył mnie myszołów:
Na pierwszym kadrze w obiektyw wlazła jeszcze sójka - ale w sumie i tak zasłoniła nieciekawy widok - porcję rosołową
Myszak nie spróbował żarła, patrzył się we mnie a ja nie mogłem ruchu wykonać. Byłem tak zaskoczony, że aż rozczarowany, bo przecież od dwóch lat słyszę kruki nad głową, które nigdy nie usiadły a tu taki gość se przyleciał do tej mojej szopy. Muszę zrobić zdjęcie, bo to najbardziej brzydka czatownia jaką postawiłem, do tego fakt, iż przyszedłem o 12-tej, zawiesiłem 3-porcję rosołową w tym roku, nie minęła godzina a tu niespodzianka.
Oby niespodzianka nie była pierwszą i ostatnią tego sezonu.
Pozdrawiam
Patrzę, czytam i zazdroszczę. Kurczę, to jest zaraźliwe, jak tak dalej będzie wyląduję i ja w jakiejś budzie w środku lasu![]()
Ostatnio edytowane przez Karol ; 28.11.10 o 13:15
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Karol - jak masz możliwość to polecam, na początku same zlatujące sikorki powodują już adrenalinęcałkiem serio piszę.
Helmuth - właśnie wróciłem z lasu, wkopałem w nowe miejsca dwa badyle.
Do tej pory trudno było o sójkę - były mocno czujne, praca obiektywu natychmiast je płoszyła. Po odwiedzinach drapieżnika, się rozpasły na mojej stołówce, dosyć że wcinają słonecznik jak z koryta, to jeszcze drobnicę płoszą.
Jestem jak na razie zawiedziony brakiem dzięciołów, przy każdej czatowni je miałem, tu je słyszę, ale nie podlatują.
Pzdr
Szacunek za wszystkie zdjęcia. Za cierpliwość i łapanie momentu. Ale za czatowanie w takich warunkach to już pokłony. I jeszcze jaki efekt...
No cóż jak widać, można rzec: Masz super ptaka, i bez głupich skojarzeń proszę.
Winszuję spotkania i refleksu, piękny.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|