E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Witaj Apz
To nie tylko kwestia światła, wszystko zależy od samego lodu i jego pochodzenia. Na lodowcach lód jest w samym sercu turkusowo- niebieski. To ma jakiś związek między innymi z natlenowaniem tego lodu oraz wiekiem. Są miejsca gdzie lód jest czerwono różowy- a to ma podobno związek z jakimiś koloniami bakterii czy innych mikroorganizmów- mam gdzieś zdjecie czerwonego śniegu, jak wykopię to załączę. Pozdrawiam serdecznie![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Zazdroszczę podróży i widoków!
...piękne, szczególnie druga fotka...pozazdrościć...a w rączki nie było zimno ?![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Oba fajne. Na drugim ciekawe kształt bryły lodu.
Natomiast na pierwszym fajny szerszy widok, tylko czy czasem nie kombinowałaś czegoś z obróbką (hdr, wyciąganie szczegółów itp)? Coś mi ta obróbka nie bardzo![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
.....dzięki....co za widoki (wstawiaj więcej)
------------------------------------------------------------------------Moja Galeria--------------------------------------------------------------------
... coś tam majstrowałam, rzeczywiście
Ponoć fetyszem każdego początkującego polarnika jest giwerka. Na północnym kole podbiegunowym nie ruszamy się bez niej z miejsca, bo bliskie spotkanie z niedźwiedziem może się źle skończyć. Na Spitsbergenie jedynym wyjątkiem była stolica - Longyearbyen, choć niektórzy i tam wędrowali z pukawką. Dodatkowo oczywiście broń hukowa- bo na początku straszymy misia, a tylko w ostateczności strzelamy, jeśli zbliży się bardziej i nie chce zmienić zamiaru. Zabicie niedżwiedzia grozi poważnymi konsekwencjami jeśli taka decyzja była niezuzasadniona.
Padnięty miś jest badany. Jeśli strzał pada w tylną część ciała zwierzęcia ma się poważne kłopoty.
My także odbyliśmy sesję z giwerka. Ta w stylu "Smith Wesson and ME"
Dostałam przyzwolenie od kolegi na udostępnienie zdjecia![]()
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 30.11.11 o 22:41
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Juz myslalam, ze nigdy tych lodowcowych nie pokazesz.
Oba bardzo fajne. Gosc z giwera tez niczego sobie, wlasnie dzieki takiej perspektywie.
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic