Wersja druga.
Wersja druga.
I ja wolę drugą.
MK
to pod te Pratchettowskie klimaty
tak sądziłam...
v2 ofkoz...
Ludzie polują na motyle, a tym masz w zimę swojego i to w domu![]()
Jeżeli fantasy to pierwsza jest bardziej na temat![]()
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Zdecydowana większość portretów moze się podobać. Szczególnie w oko wpadły A1, A2, 18-9a, A m, oraz Jacek. Są bardzo naturalne, jest w nich delikatnie dziecinna głębia, spojrzeniami przyciagają wzrok. Faktem też jest, że na niektórych są zażółcenia ale w warunkach domowych naprawdę trudno nad tym zapanować mając do dyspozycji różne źródła światła. Późniejsza korekcja WB przy ORFie jest możliwa ale mnie nie udało się doprowadzić do ideału materiału naświetlonego w różnym oświetleniu. Nie twierdzę, że to niemożliwe ja jednak nie potrafię. Poza tym na Twoich zdjęciach nie jest to zaniżającym wartość kryterium. Zdjęcie ja0 powiem tak główny temat tak obróbka nie. Motylek nawiązujący do fantazy moim zdaniem pierwszy bo bardziej mroczny i złowrogi cień.
pozdrawiam Wiejo
Dziękuję serdecznie za głosy wszystkich i twoją analizę Wiejo.
Dzieci to bardzo wdzięczny temat, bo po kilku minutach zapominają o aparacie i zaczynają bawić się przedmiotami w pobliżu lub prowadzą rozmowę. Sama ich zagaduję , mówię że coś ustawiam w aparacie, robię przerwy, aż zapominają o co chodzi. Dzieci są fantstyczne, bo natruralne- nie myślą, który profil jest lepszy, czy nie marszczy im się bluzka itp. Będę próbować dalej, bo to fajny temat. Walczę ciągle ze światłem. Jak tło zielone -to twarze robią się zielono- żółte, jak tło czerwone- to buźki różowe. Nie wiem jeszcze jak to rozgryźć.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich![]()
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
przejrzałem cały wątek. Bardzo podobają mi się zdjęcia marynistyczne - mają swój klimat - zazdroszczę destynacji .
Jeśli nie przegapiłem to nie widziałem Korsyki. Czy macie ją w planach a jeśli nie to dlaczego?
Z wielką przyjemnością będę tu częściej wpadał. Ostanie portrety też śliczne.
PS
Z doświadczenia wiem, że nurkowanie raczej nie idzie w parze yachtingiem. Jeśli twój IXUS nie ma RAW to może spróbuj ustawić balans bieli pod wodą - ja używałem białego talerza. Kolory jakie zobaczysz mogą cię mocno zaskoczyć.
Pozdrawiam
Kaczy walczę rawem jak umiem.
Droplet dziękuję za odwiedziny
Nie mieliśmy jeszcze w planach Korsyki jakoś pojawiały się propozycje innych destynacji. No i słyszeliśmy oststnio, że tam za duży lans i mało życzliwi ludzie. Nie wiem czy to prawda?
Zdjęcia podwodne robiliśmy pierwszy raz na Polinezji i nie ustawiałam balansu bieli niestetyZwłaszcza , że w ogóle nie sądziłam, że mnie do tego namówią, bo podczas nurkowania zawsze ale to zawsze wlewa mi się woda do nosa i strasznie tego ne lubię. Ale okazało się , że nie muszę aż tak się poświęcać przy snurkowaniu.
No i mąż mnie pierwszą do rekinów wpuścił. Marzyciel! Wyszłam bez szwanku
Następnym razem przygotuję sie do tego lepiej.
Jeśli chodzi o żeglowanie to mamy w planach Lofoty- niestety zimne ale bajeczne. Kto ciekaw co to?- załączam link.
http://www.adamlawnik.pl/zdjecie.php...-01766C&kat=14
Nas najbardziej kręcą miejsca gdzie czuć klimat wyspy, nie ma wielu (lub wcale) turystów. Rybka u rybaka, lokalny sikacz na pokadzie do kolacji, odgłosy prawdziwego życia wyspy, czasem lokalne smrodkito jest to.
Tak pięknie zaskoczyła nas ... Grecja. Wszystkim polecam!
Rano zbudził nas rybak oprawiający ośmiornicę przy naszej łódeczce. Najpierw obijał ją kijem, potem szorował po betonowym pomoście a na końcu suszył na słonku. Była wyborna!
Jako dowód mojego przydługiego opisu dodaję fotki. Dwie pierwsze raczej tylko gwoli ciekawości
Pozdrawiam