Strona 388 z 435 PierwszyPierwszy ... 288338378386387388389390398 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.871 do 3.880 z 4348

Wątek: Odp: wanilia - moim okiem

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria

Odp: wanilia - moim okiem

Skoro urody modelek sie nie komentuje, to nie bardzo rozumiem, na jakiej zasadzie dzialaja wybory Miss Polonia...
    No i jesli tez nie mozna ich oceniac na podstawie pozowanego zdjecia, to co nam pozostaje.... chyba tylko docenic intelekt i dobre serce...
    Ale zgodze sie- ocena, to cos zgola zupelnie innego niz "operacja plastyczna" - chociaz bicie piany, ze modelka moze tu zajrzec jest bez sensu- skoro (zakladam, ze takowa byla) umowa zostala zawarta, to zdjecia naleza do fotografa i moze on nimi operowac do woli.
    Chyba, ze to jednak Pani fotograf wziela pieniadze, a nie modelka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

To forum fotograficzne a nie casting do konkursu.
    Jest wiele puszystych modelek , które pozują do zdjeć, niektóre z fantastycznym skutkiem. Co wniesie dla fotografa opinia , że modelka jest gruba jak prosię?
    Odkąd uczestniczę w życiu tutejszego forum niepisaną zasadą jest nie komentowanie urody modelki, chyba że sa to uwagi typu: "korzystniej garbaty nos pokazać z przodu a nie z profilu". Uwagi Mirka o anoreksji czy prowilcjonalnym botoksie są po prostu chamskie.

p.s. Gdybyś hipotetycznie Kaczy wstawił tu zdjecie swojej siostry, żony, przyjaciółki, chciałbyś czytać, że jest za gruba, jest anorektyczką lub ma botoks jak prowincjonalna dziewczynka? Jaki to ma zwiazek z fotografią? Albo fotograf dobrze wykonał robotę albo nie , na urodę modelki ma ograniczony wpływ.
    jeśli moja fotka jest do d**py, biję sie w pierś!!! schrzaniłam, ale obrażania modelek sobie nie życzę!
    Poproszę o merytoryczną dyskusję. Dziękuję za zrozumienie
    Ostatnio edytowane przez wanilia ; 30.09.11 o 19:41
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    modelka jest gruba jak prosię?
    . .

Załącznik 55574
    przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Modelka Karina bardzo mi się podoba, szczególnie za zdjęciu wśród czerwonych liści. Wielkość wargi, hmm... Zmienia się ze względu na makijaż ale również pod wpływem temperatury i np. reakcji alergicznych. Po za tym wygląda ok, mi się podoba. Co do obróbki, to wolę zobaczyć drobne włoski na twarzy niż mydlany obrazek jak na reklamach kremów na zmarszczki. Uwagi Mirka54 odbieram raczej jako żartobliwe choć może niezbyt delikatne ale modelka Karolina jest rzeczywiście bardzo szczupła. Rzucają się w oczy wyjątkowo długie i szczupłe dłonie. Oczywiście nie oznacza to anoreksji. Oczy ma śliczne. A puszyste modelki można zobaczyć na zdjęciach Wacława Wantucha i to są świetne fotografie.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    jeśli moja fotka jest do d**py, biję sie w pierś!!! schrzaniłam, ale obrażania modelek sobie nie życzę!
    Poproszę o merytoryczną dyskusję. Dziękuję za zrozumienie
    Pozwolę sobie wlać trochę oleju na te wzburzone fale
    Nie kumam dlaczego komentarze i rady Mirka są bardzo interesujące i np w wątku APZ-ta wnoszą sporo informacji i nauki a tu na tym wątku są poprzedzone osobistymi docinkami, które odwracają uwagę od meritum sprawy.

Zakładam, że chodzi tu o klasyczny przypadek typu "kto się czubi, ten się lubi"
    Nie umiem sobie tego inaczej wytłumaczyć.

Patrząc chłodnym okiem na zmienioną przez Mirka modelkę, muszę przyznać, że dziewczynie nie może się nie podobać taka wersja, bo wygląda na niej uroczo.
    Pozwoliłem sobie porównać oczy i usta modelki z poprzedniego zdjęcia Wanilii i poprawionego Mirka. Są równie urocze.
    Myślę, że APZ słusznie zauważył, że to światło zmieniło twarz dziewczyny w tylnym oświetleniu a nie botks czy inne zabiegi.

Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	usta-oczy.jpg
Wyświetleń:	213
Rozmiar:	168,7 KB
ID:	55575  
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Dziękuję Jasiu za wizytę

W oczach większej różnicy nie widać, lecz dużo węższe usta i całokształt sprawia, ze modelka nie jest do siebie podobna.

Kojarzy mi się to z powiedzeniem moich koleżanek kiedy widzą niektóre moje fotki - "świetnie wyszłaś! zupełnie jesteś do siebie nie podobna", czy wy mężczyźni wiecie co wtedy czuje kobieta???

Dzięki Jasiu, odprężyłam się
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Dziadek Zobacz posta
    Pozwolę sobie wlać trochę oleju na te wzburzone fale
    Nie kumam dlaczego komentarze i rady Mirka są bardzo interesujące i np w wątku APZ-ta wnoszą sporo informacji i nauki a tu na tym wątku są poprzedzone osobistymi docinkami, które odwracają uwagę od meritum sprawy.

Mialem juz nie pisac tu,ale Dziadek-specjalnie dla Ciebie Ci odpowiem jak ja to widze.
    Nie jestem taki pewien do konca czy ja zmienialem wyglad czy przywracalem po nieudanym retuszu.
    Druga sprawa to moje "chamskie zachowanie"
    Gdy tu w watku napiszesz-och jaka sliczna dziewczyna zapozowala,jak pieknie wyglada na zdjeciu.Dostaniesz zaraz odpowiedz w rodzaju-och jak milo ze wpadles jak milo sie to czyta.Gdy jednak napiszesz za chuda,za brzydka,anoreksja.To taki koment jest chamski i nic nie wnosi do tematu.
    Czyli wniosek jest taki.Z paluszkim w d...ce jest milo i fajnie,jednak jak go zegniesz to juz tak nie za bardzo.A przeciez to i to dotyczy oceny wygladu postaci.Tylko,ze ta negatywna ocena jest juz nie taka jakiej sobie zyczy wlascicielka.I wlasnie tu jest cale meritum.Mile widziani sa tylko Ci co Przyklaskuja.
    Gdy napiszesz,ze przy przerabianiu nie uzyles a,b,c,d,e to odpowiedz dostaniesz ze przedobrzyles z f.Jest to specyficzny rodzaj dyskusji.Oznacza,ze i tak oceniajacy nie ma racji bo wlasciciel dziela jest nieomylny i nie dopuszcza krytyki negatywnej.
    Ja nie twierdze,ze jestem nieomylny,ale to sa sprawy podstawowe w fotografi portretowej,ze ukrywa sie minusy.Nie mamy co sie dziwic,ze retusz zmienia rysy twarzy,bez tych zmian nikt foty nie zaakceptuje do druku-taka jest rzeczywistosc.
    Dziadek ocen raz konkretnie i wystaw ocene-zobaczymy.

A tak poza tym postem to ciekaw jestem jaka jest waga i wzrost dziewczyny z poprzednich fotek i chcialbym zobaczyc wgladowke tego zdjecia co przerabialem,zrzutka z Raw wystarczy bez zadnej obrobki.

Centus
    Gość

zeby stonowac troszke dyskusje o modelkach i ich wygladzie , powiem tak : wszystkie kobiety piekne sa , niektore dla wszystkich a niektore dla tego jednego jedynego

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Tym razem Martynka
    Dobrej nocy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria

Na miniaturce portert Martyny prezentuje sie duzo lepiej. Wyglada jakby byl ciety w kwadrat i wysokosc na ktorej jest ciecie reki sprawia, ze calosc jest przyjemniejsza w odbiorze. Juz w pelnym rozmiarze wyglada gorzej. Nie podoba mi sie to ciecie.
    Takie moje pierwsze wrazenie, ale powtarzam...ja sie nie znam.
    Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic