Kształtne bardzo lubię, klatki piersiowe dodajmy!
Kształtne bardzo lubię, klatki piersiowe dodajmy!
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Wrzucam kolejny kolażyk.
Liczę na wasze opinie.
Wiem, ze kolejny w mroczniejszym klimacie, ale wszystko zależy też od tego, co z moich zdjeć mogę wykorzystac i jaki wobec nich mam pomysł.
Mile widziane - jeśli ktoś ma rzeczowe uwagi dotyczące wykonania.
Pozdrawiam , miłego dnia.![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Ostatnie miłe dla oka. Przeszkadza mi w tego typu pracach nadużywanie tych samych elementów składowych: księżyc, ptaki, samotne drzewo, samotna skała. latarnia morska tyż![]()
Latarnia morska na szczycie niezwykłej skały,rzucająca snop światła w kierunku szalejącego żywiołu,jest naprawdę bardzo mocnym tematem.
Za samo podjęcie się tego tematu,masz u mnie piątkę z plusem (oj sorki - teraz w szkołach,to chyba szóstka najlepsza).
Dużo by tu pisać,streszczę się więc w kilku słowach: format kwadratu nie za bardzo mi tu pasuje - przyjrzyj się uważnie i na pewno zobaczysz dlaczego.
Księżyc - nie przekonuje mnie w tym ujęciu,gdyż wprowadza emocjonalną czkawkę;jeśli groza,to pełnia,rogalik do raczej sentymentalno-miłosnych nastrojów mi pasuje.
Uważam również,ze nie powinien znajdować się (jeśli już) w tym miejscu - zbyt konkuruje z latarnią a przez to osłabia swoje działanie jak i latarni.
Oświetlenie pierwszego planu - za mało światła na falach,myślę,że chciałbym zobaczyć tam jakiś niezły kocioł (np.Filter » Render » Clouds).
No i to byłoby na tyle ode mnie.Jak coś jeszcze mi się przypomni,to dam znać.
Podsumowując - bardzo piękny klimat - z małymi poprawkami,rzuci mnie na kolana.
Pozdrawiam wiosennie.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
wydaje mi się że światło jest bardzo nie naturalne nie adekwatne do warunków pogodowych, zbyt sztuczne i brak źródła, na pewno wesz jak takie latarenki świeca trudno mi to opisać ale tu porostu widzę na sile doklejone.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
Dzięki chłopcy!
Jasiu dziękuję, że dostrzegłeś zmianę tematyki
Jarku- qrczę jakoś tak bez łysego- łyso byłoi właśnie dlatego żeby nie dominował wkleiłam rogalik jakoś tak (po babsku) mi pasował. Nie miało być dramatycznie.
Co do fal z przodu- to świetny pomysł! Tylko najpierw muszę sie tego nauczyć. Ale opcji rendering nie sprawdzałam, przyznaję- obiecuję odrobić tę lekcję
Drozdu- elementy składowe: księżyc, ptaki, samotne drzewo, samotna skała, latarnia morska oraz kilka innych- balony, zamki, ruiny, - to wszystko są być może bardzo popularne tematy, ale też łatwo je w swoich zasobach znaleźć. No i przyznaję , ze tematy drzew i latarni morskich szczerze mnie cieszą. Na początku mojej zabawy z PS-em są naprawdę wdzięczne. Dlatego nie mogę Wam obiecać, ze zmienię diametralnie tematykę. Natomiast postaram się nie przynudzać, na ile to możliwe.
Taztaz- ze światłem miałam najwiekszy problem, bo nie mogłam odnaleźć satysfakcjonującego tutoriala na taki snop światła. Nie wydaje mi się mocno nienaturalny (ale mogę być nieobiektywna bo zbyt długo się w niego gapiłam), natomiast sposób jego wykonania wymyślilam sama i z pewnością są lepsze patenty
Jeśli taki macie- będę wdzieczna za podpowiedzi![]()
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 6.04.10 o 15:00
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
Czy ta zmiana, to na dłużej?
Nie jestem miłośnikiem tego typu "prac" ale muszę przyznać, że technika opanowana na wysokim poziomie
Będę nadal zaglądał w oczekiwaniu na "normalne" zdjęcia![]()
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 6.04.10 o 18:39
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Helmuth - z pewnoscią bedą "normalne"
Jak tylko zazieleni się w ogródku i okolicy ruszę na łowy
Na razie nie marnuję czasu tylko studiuje tutoriale. Zawsze mogą się przydać prawda?![]()