Cieszę się, że się podoba. Niestety , pojedynczy strzał.(tzn, jakieś 3 strzały ale ten kadr najlepiej wypadł) Manufakturka była przy drodze.![]()
Cieszę się, że się podoba. Niestety , pojedynczy strzał.(tzn, jakieś 3 strzały ale ten kadr najlepiej wypadł) Manufakturka była przy drodze.![]()
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 14.02.10 o 14:19
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Witaj Wanilia,
Śledzę ten wątek od dłuższego czasu i zdaje się, że to chyba mój pierwszy post w tym wątku (przynajmniej tak mi się wydaje) i od razu pewnie zostanę zlinczowany za to co napiszę - ale każdy ma swoje zdanie.
Przyznam, że jestem fanem niektórych Twoich zdjęć, zwłaszcza z egzotycznych wypraw - w dużej mierze piękne ujęcia - jednak te kilka ostatnich - jakby takie nie Twoje (w zupełnie innej jakości i klimacie). A ostatnie kilka to po prostu nie ta jakość jaką prezentowałaś na wcześniejszych (oczywiście były również niechlubne wyjątki - ale ciężko robić same super hiper zdjęcia).
Także, jeśli można jakiś postulat - to poproszę o powrót do wcześniejszej jakości (bo wcześniej to niektóry naprawdę perełki).
Pozdrawiam
Sanminen- jak najbardziej masz prawo do krytyki i swego zdania.
Z drugiej strony - mało optymistyczne jest to, że niektórzy koledzy klubowi ujawniają się dopiero kiedy chcą skrytykować (taka natura Polaków?). Zaglądaj częściej, i poproszę o więcej szczegółów w odniesieniu do konkretnych fotek. Będę wdzieczna
Solenie obiecuję poprawę![]()
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 14.02.10 o 14:50
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
No to zacznę ten lincz na który czekasz
Cały urok wątku Wanilii MBSZ polega na tym, że Autorka chce się rozwijać i uczy się różnych dziedzin fotografii.
W galerii Twoja opinia była by całkiem rzeczowa, tam są gotowe dzieła i oczekujemy równego lub coraz lepszego poziomu zdjęć.
W tym wątku mamy okazję wytykać błedy, doradzać sposoby kadrowania, obróbki zdjęć, czy używania sztuczek, którymi się dzielimy i za Twoje uwagi nikt Cię niestety nie zlinczuje.
Piszesz co uważasz za stosowne i jest OK.
Nie masz wcale piać z zachwytu nad każdym zdjęciem. To że egzotyczne zdjęcia się bardziej podobają wynika nie tylko z ich doskonałości ale głównie z egzotyki miejsc, które osobiście nie znamy.
Mnie osobiście Wanilia imponuje włąśnie tym, że bierze się nie tylko za widoki ale również za portrety, ptaszki i tu się rozwija, korzystając z rad Forumowiczów.
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Wanilia - ależ wręcz przeciwnie - ja się nie ujawniłem, aby krytykować tylko aby (mając nadzieję na spełnienie postulatu) móc znów z przyjemnością zaglądać do Twojego wątku i (jakby to powiedzieć/napisać aby nie urazić nikogo i nie wyjść na zadufanego w sobie z bóg wie jakim mniemaniem o swoim warsztacie i jedynie słusznym zdaniu - od czego jestem naprawdę daleki)... hmm... aby delikatnie zwrócić uwagę na pewną tendencję zauważoną przeze mnie i odnoszoną jedynie do mojego własnego poczucia estetyki w stosunku do Twoich zdjęć, a być może nawrócić na właściwą drogę (wg. oczywiście mojego postrzegania Twoich fotografii).
Łomatko jakie złożone zdanie mi wyszło.
Wanilia - nie odbieraj tego jako krytykę, a jedynie zupełnie subiektywną (a być może nawet całkiem odrębną) sugestię z mojej strony.
Ba nawet wręcz pokusiłbym się o ocenę mojego poprzedniego postu jako komplement - oczywiście w stosunku do wcześniejszych Twoich zdjęć - gdyż jak wiadomo - jedni widzą szklankę w połowie pełną inni w połowie pustą.
Pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Jasiu - szanuję Twoje zdanie i wcale nie podważam, zdania innych, którym te zdjęcia się podobają. Liczę jedynie na uwzględnienie mojego jak już pisałem wcześniej subiektywnego zdania
A piszę mam nadzieję dość delikatnie, natomiast to z linczem to był delikatny żart - biorąc pod uwagę historię tego wątku - aby jednocześnie nie wszczynać "wojny"
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez sanminen ; 14.02.10 o 15:00 Powód: Automatyczne scalenie postów
Nie będzie żadnej wojny, wpadaj częściej i dawaj konkretne wskazówki, ja też ciagle się uczę.
Pozdrawiam![]()
Oj to tak jak by do mnie-chyba.
Malo pisze ,duzo krytykuje,przedstawic swoje wizje jest mi latwiej jak opisywac.Napewno nie mozna mi zarzucic,ze nie pomoge jesli moje skromne umiejetnosci pozwola podniesc jakosc fotki.Wielu to nieodpowiada i jest niemile widziane.
Uwazam ,ze wiecej warte jest pisanie co sie niepodoba jak tylko ochy i achy bez zadnych argumentow.
Popsulas obrobke ostatnio.Wiem,ze napewno odpiszesz,ze tak chcialas,ze tak mialo byc.Twoje prawo i nikt Ci tego odebrac nie moze.
Ale napisze co mi sie niepodoba,bo taki juz jestem
Niepodoba mi sie jak wstawisz fotke do galeri po wczesniejszej adnotacji w poscie czytajac kilka pochlebnych kometarzy.
Jednak jesli w galerii pojawia sie negatywne,takie ktore Ci nieodpowiadaja ,to fotke kasujesz.Jednak jestes konsekwentna i edytujesz rowniez posta,ktory mowil o wstawieniu.Pamietaj galeria jest Twoja,mozesz robic co chcesz.Jednak wstawiaj zdjecia co Tobie sie podobaja a nie innym.Chyba,ze bardziej Ci zalezy na wspolczynniku niz wlasnym spojrzeniu.
Tylko nie krzycz na mnie za mocno.![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mirku, nie byłam przekonana co do wstawianej fotki i komentarze mnie zachęciły, jednak już po pierwszym - Twoim nieprzychylnym komentarzu fotkę skasowałam. Nie czekałam na inne komentarze, przychylne- jak w wątku, czy nie. Mam prawo skasować fotkę- przemyślałam i tak zrobiłam. Niewiele wstawiałam ostatnio fotek do galerii. Nie zrobiłam nic złego.
Nie będż jednak Mireczku taki drobiazgowy i uszczypliwy bo pomyslę że to z wiekiem taki marudny jesteś
p.s. z tą złą obróbką- jeśli chodzi o flamenco- to zdjecia przy 1600 ISO same w sobie nie są dobre jakościowo, jeśli chodzi o inne - to poproszę o konkretne przykłady i wskazówki. Będę wdzięczna![]()
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 14.02.10 o 15:53
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie