Grizz miałam prawo nie zgodzić się z twoją opinią i tak uczyniłam, argumenty podałam.
Jeśli jednak więcej osób napisze że światło złe, obiecuję się nad tym faktem zastanowić.
Grizz miałam prawo nie zgodzić się z twoją opinią i tak uczyniłam, argumenty podałam.
Jeśli jednak więcej osób napisze że światło złe, obiecuję się nad tym faktem zastanowić.
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
to może i ja się wypowiem
Zdjęcia , które były komentowane że uśmiech jest nienaturalny mi się nie podobają. Nawet jeżeli to prawdziwe usta, to pokazanie ich w taki sposób jest nieumiejętnym pokazaniem cech modelki. Ostatnie zdjęcia nie wykorzystuje potencjału modelki. Ot tak, pokazane. Zacytuje zgryźliwego osobnika z innego forum "Pończocha - ostatnia deska ratunku fotografa amatora..." Bardziej podobają mi się zdjęcia z podróży.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
światło złe, zwykłe.
Ostatnio edytowane przez Qben ; 5.12.09 o 16:17 Powód: Automatyczne scalenie postów
Milczenie jest złotem....
Żeby rozluźnić atmosferę wrzucam zdjęcie operatorki suszarki. Zarządała uwiecznienia w osobiście przygotowanej stylizacji....
Panna Kicia ....
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
Czy Ty zdajesz sobie sprawę, jakie TWA Ci się wyrobiło?
Nie potępiam tego, mogą Ci słodzić, ale nie licz, że uzyskasz opinie od części osób, które maja uwagi do Twoich zdjęć, bo są one natychmiast zagłuszane i wyśmiewane.
Nikt nie ma ochoty walić grochem o ścianę, dlatego milczą. Zrazili się już wcześniej.
p.s. podkreślam nie pisze o Tobie, tylko o Twoim kółeczku. Od Ciebie już tylko zależy, czy chcesz słyszeć same ochy i achy, czy uzyskać rzeczową dyskusję i robić lepsze zdjęcia.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Nie musi być dalece niezwykłe, po prostu można tym światłem pograć, coś podkreślić, coś zatuszować a nie walić jak popadnie i zachwycać się każdym swoim efektem usprawiedliwiając go że był zamierzony. Trochę pokory, na prawdę starzy wyjadacze do tego wątku nie zaglądają bo nie chcą psuć samopoczucia autorce zdjęć. Jeszcze długa droga przed Tobą.
Grizz zajrzyj na pierwsze strony mojego wątku. To dzięki mojemu jak nazwałeś TWA udaje mi się robić coraz lepsze fotki i to IM zawdzięczam!!!
Więc powiedzenie "walić grochem o ścianę " jest tu zupełnie nie na miejscu!
Jest też wele osób, które tu w wątku nie wypowiadają się a pomogły mi wielokrotnie w różnych sytuacjach. Każdą z tych osób cenię i pamiętam. Sama staram sie pomagć innym na tyle ile potrafię.
Z tego tego co widziałam, nie mam złych not pod ostatnim zdjeciem. Są tam też oceny od osób, które są w portretach osobami których prace podziwiam.
Chcesz mi powiedzieć , że to wszystko TWA?
Przykro mi z powodu tej dyskusji.
....
Qben, nie miej mi za złe ale... nie wierzę, że wiesz co to dobre światło....
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 5.12.09 o 16:40
wanilia, nie mam CI za złe, ale jestem pewien, że Ty też nie wiesz...
...ale! zbliżają się święta. Twoim bliskim jako prezent podpowiadam świetną książkę którą(o dziwo) przeczytałem. Michael Freeman "ŚWIATŁO I OŚWIETLENIE W FOTOGRAFII CYFROWEJ"
Ostatnio edytowane przez Qben ; 5.12.09 o 16:32
żydowskim targiem- ja mniej nie wiem- niż ty nie wiesz![]()
Nie rozumiesz.
1. Trudno, zeby na pierwszych stronach wyrobiło Ci się juz kółeczko
2. Nie mówię, ze robisz złe zdjęcia i że nie są one lepsze w porównaniu z początkiem
3. Dlaczego mają być złe noty? Przecież nikt nie mówi, ze to zdjęcie jest złe.
4. No cóż, szkoda, ze nie można wyrazić swojej opinii, bo od razu robi się przykro, zostaje się "artystom". Pewnie przyjdzie mi omijać ten wątek, tak jak zaczęło robić to wiele osób...
Bardzo przepraszam, że mam inne zdanie od reszty wypowiadających się.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.