Strona 165 z 435 PierwszyPierwszy ... 65115155163164165166167175215265 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.641 do 1.650 z 4348

Wątek: Odp: wanilia - moim okiem

rocco
    Gość
    Pięknie tam

Co do kadrów to również ponarzekam
    K2, latarnia zdecydowanie do wystemplowania, prostować się nie da, jest za ciasno ale i tak ładnie. To zdjęcie najbardziej mi się podoba ze względu na piękne zdobienia.
    K1, hmm...taki kadr by mi pasował ale gdyby była w nim tylko wieża, jeśli pozostałe budynki musialy wejćć do obrazu to można było poszukać innego kadru. Tak ich fragmenty tylko odwracają uwagę.
    K3, najmniej mi pasuje.
    To naprawdę jest poucinane zupełnie przypadkowo a i ulica wyglądałaby lepiej po wyprostowaniu pionów.

PS
    Sorki, że tak surowo, napisalem jak to widzę

PPS
    Sklepienie piękne, uwielbiam takie widoki
    Skadrować inaczej i tak by się nie dało, tu można podziwiać piękne architektoniczne detale.
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 9.06.09 o 23:13

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Rocco nie masz co sorkować, jak za dużo miodu to nudno się robi a i człowiekowi skrzydełka opadają
    Co do 3 zdjęcia to w stresie byłam bo wlazłam na tory tramwajowe a ruch był jak w Paryżu mnie osobiście poucinania góry nie przeszkadzają bo ciągle dumna jestem z tej perspektywy i że na te tory wlazłam
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar masakrer
    Mieszka w
    Denia -Costa Blanca
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    a.... bój się Boga nie używałam flasha!!!
    aparacik na torbę i samowyzwalacz
    Carramba, tak sobie wyobrazalam Dobrze ucelowalas.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    na ostatnich (niestety) za duza dziura... a szkoda mi bardzo, bo smakowite sa... wiem, ze swiatla malo bylo, ale moze masz na bardziej przymknietym szkielku?
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Witaj Kaczy. Prawdę mówiąc nie wiem czy mam , dopiero to sprawdzę, ale obawiam się że nie. Nie mam za bardzo serca do zdjęć kościółkowych. Ale ponieważ wycieczka była grupowa wyjścia nie miałam. A na takich wycieczkach wyjścia do katedr i kościołów to podstawa. Więc tak sobie prawdę mówiąc z nudów trzeasnęłam a wiedzy o tego rodzaju zdjęciach nie mam. Zapamiętam że przesłona musi być mniejsza gdybym jeszcze raz miała takowe popełnić.
    Mam za to do was zapytanie.
    Zrobiłam dziś kilka portretowych zdjęć. Pogoda jednak była kapryśna- raz słońce było za chmurką raz wychodziło. Wiem że pora obiadowa to wciąż nienajlepsza pora na portrety ale w niezbyt nasłonecznionych miejscach zdjęcia wyszły dość poprawnie.
    Załączam jedno zdjęcie które podoba mi sie a z powodu prześwitującego przez liście słońca zrobiła się bielsza plama na boku twarzy. Mam rawy oof kors. Czy mogę je podrasować i jakimi ewentuanie suwaczkami bo nie udaje mi się. Co sądzicie o tym zdjęciu, czy tylko do albumu czy ma jakiś potencjał
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	I m.jpg
Wyświetleń:	156
Rozmiar:	130,2 KB
ID:	18275  
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Na początek, weź przekadruj to do kwadratu.

Co do suwaczków to pobaw się krzywymi i poziomami (Curves i Levels)
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    w PD cos jest-reka, noga. plama swiatla rzeczywiscie psuje calosc. podejrzewam, ze nawet po wyciagniu moze nie byc znacznie lepiej. potencjal jest, ale w modelce technicznie fota nie bardzo. ciecie opaski na wlosach tez dowodzi raczej niezdecydowania, niz swiadomego kadru.
    daj cos jeszcze z sesji, to sie wybierze
    pzdr
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    na ostatnich (niestety) za duza dziura...
    Zgadzam się, chociaż domyślam się, że mniejsza dziura- ciemniejsze zdjęcie. Tu jednak, wydaje się, że można było lekko (o 1-1.3EV) niedoświetlić. Nie mam doświadczenia z szerokim obiektywem (takim chyba robiłaś) i trochę mnie zastanawia jajowaty kształt kopuły. W pierwszym zdjęciu nie razi, ładnie zachowana jest symetria. Na drugim, to jajo już mnie razi. Być może, gdybyś stanęła dokładnie w środku pod kopułą, by go nie było
    Cytat Zamieszczone przez wanilia Zobacz posta
    ...tak sobie prawdę mówiąc z nudów trzeasnęłam...
    Jak na zdjęcia trzaśnięte z nudów i tak niezłe , warto było wejść do kościółka
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Helmuth dzięki za opinię. Nie używałam jednak bardzo szerokiego obiektywu- nie dałabym głowy ale może palec że ta kapliczka była jajowata. Pozostałe zdjęcia w tym kościele robiłam bez zmiany tym samym obiektywem i nie mam żadnych zniekształceń. Na 100 procent pewna nie jestem.
    No to dodam jeden portrecik mojej sympatycznej modelki
    zastanawiałam się czy ktoś z was podpowiedziałby jak podkreślić piegi u modelki, widziałam takie efekty na zdjęciach i ciekawiło mnie jak by to wyglądało?
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	I 1 m.jpg
Wyświetleń:	230
Rozmiar:	169,4 KB
ID:	18322  

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Nie jestem przekonany, czy modelka byłaby zadowolona z podkreślenia piegów
    No ale jestem starej daty i piegi lubię u Fizi Pończoszanki
    Poszedłem raczej w przeciwnym kierunku i trochę cerę wygładziłem i oczy wyostrzyłem.

Nazwa:	Wanilia I%20m Dziadek.JPG
Wyświetleń:	208
Rozmiar:	126,3 KB
ID:	18344   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Wanilia 201%20m Dziadek1.jpg
Wyświetleń:	216
Rozmiar:	166,9 KB
ID:	18345  
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika