Kolor nie jest zły, jakby troszke rozjaśnic samą latarnię. W B&W wygląda to lepiej. Tu jest za ciemna.
Kolor nie jest zły, jakby troszke rozjaśnic samą latarnię. W B&W wygląda to lepiej. Tu jest za ciemna.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Fajny obrazek, efektowny
Podobają mi sie obie wersje. Zupełnie inaczej je się odbiera i nie wiem, czy potrafiłbym wskazać tę "lepszą".
Obie lepsze![]()
Latarnie są piękne.
Tak na marginesie to nad naszym morzem też mamy ładne latarnie, szkoda że niektórych nie można zwiedzać.
http://ustka.naszemiasto.pl/wydarzenia/1000648.html
Kolor bardziej mi odpowiada (krajobrazy wolę w kolorze). Mam takie wrażenie, że przyciemniałaś niebo i morze, "przy okazji" ściemniłaś część latarni
. Także na fragmentach brzegu widać to przyciemnienie. Trochę mi to psuje odbiór ale może się czepiam
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Helmuth dobrze prawiI ja tez wole kolor.
Z dwóch ostatnich zdjęć (latarnia morska), czarnobiałe najbardziej się mi podoba.
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Bardzo Wam dziękuj za komentarze. Latarnia rzeczywiście była na tym zdjęciu zacieniona- jakoś tak w tym momencie ułożyły się chmury a moja obróbka to wrażenie pewnie wcmocniła. Widziałam to ale nie przeszkadzało mi to w tej nieco "dramatycznej" wizji.
Hetmuth-Chmury dopracowywałam całościowo więc nic na brzegu nie powinno być bardziej ciemne od środka
Mam jeszcze kilka wersji latarni w tym jedno szczególne, ale muszę znaleźć czas na odpowiednie jego przygotowanie.
Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez wanilia ; 19.05.09 o 12:06
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Latarnia wyszła pierwszorzędnie (nastrój, klimat) - ocena w galerii.
Poza tym za rocco - nie jestem w stanie określić która lepsza B&W czy kolor...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania