Najbardziej podoba mi się ostatnie bo najmniej widać w nim efekt tego flesza.
Może korekcję bardziej na minus?
Najbardziej podoba mi się ostatnie bo najmniej widać w nim efekt tego flesza.
Może korekcję bardziej na minus?
Według mojego odczucia, drugie najfajniejsze - na trzecim widzę coś w rodzaju aureoli i IMHO wygląda to tak, jakbyś Młodego tam wkleiłAle podsumowując: widzę świetne efekty z tym fleszem, sam muszę popróbować.
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
lessie fajne, ale co Cię tak zgięło ? Błędnik mi zaraz zastrajkuje![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
Żywe kolorowe zdjęcia, efekt lampy jest OK, mi nie przeszkadza, a nawet się podoba w fotografii pamiątkowo-imprezowo-rodzinnej...
Na pierwszym zdjęciu zrobiłeś jednak szkolny błąd - obróciłeś aparat w lewo, tak, że lampa dała cień przed twarzą chłopaka zamiast za - zawsze to źle wygląda, taki cień przeszkadza bardziej niż rzekoma płaskość światła lampy. W tym przypadku za głową nie ma już znaku więc tym bardziej lampa z prawej strony dałaby lepszy efekt. Być może używasz gripa, który "wymusza" właśnie takie przechylanie aparatu w lewo? Założyłem, że lampa była na sankach aparatu.
Ostatnio edytowane przez Karol ; 19.05.09 o 11:16
ktotek...bardzo Ci dziękuję...
Przyznam szczerze że nie pomyślałem o tym. Trochę mi wstyd, grip mnie nie tłumaczy...czasem z gripem trzeba zrobić w drugą stronę...
z tym krzywieniem kadrów to już jakoś tak mam![]()
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
W zabawach z lampą to najładniesze 119. Jednak efekt jest godny zapamiętania i szlifowania. Dzieki Twojej inspiracji pobawię się. W serii motorowodniaków fajne kadry, jest bryzgająca woda, piękne łodzie, dziewczyny, ruch to wszystko co może się podobać. Fotografując syna podoba mi sie sposób rozświetlenia głębokich cieni które muszą w takich warunkach powstać. Zdjęcia miłe i z fantazją.
pozdrawiam Wiejo
Dawno nic nie dodawałem - może coś z sezonu ślubnego? Jeszcze z samego początku bo zacząłem w styczniu....
Mam prośbę - używajcie do woli i pojedźcie po mnie jak coś się nie podoba, natomiast proszę o powstrzymanie się od komentarzy na temat urody Par, które będę pokazywał OK?
No to parę styczniowych setów.
Śliczny ale ciemny kościół wieczorem, plener w trakcie imprezy na wrocławskim Ostrowie Tumskim. Nie cierpię robi pleneru podczas parcia na imprezę ale cóż...klient nasz Pan.
131
132
133
134
135
Sebastian
Podobają się niemal wszystkie. Technicznie jak trzeba, obróbka dobra, tylko na 135 te cienie na twarzy młodego, kładą się cieniem na fotki![]()
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
w sumie to specjalnie złapałem te cienie...kazałem im stanąć na lampach w chodniku...może to zły pomysł? Sam nie wiem, mi się podoba efekt.
Sebastian