1 bardzo fajne i takie wesołeMi też kwadrat nie podchodzi, tak ciasno się zrobiło
![]()
1 bardzo fajne i takie wesołeMi też kwadrat nie podchodzi, tak ciasno się zrobiło
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Ktotek domek hipisów jest wszędzie gdzie tylko mają ochotę
Ja osobiście spotkałem ten wehikuł w Santa Barbarze w Kalifornii w zeszłe wakacje.
Mieszka w nim para hipisów którzy żyją sobie z datków czyli z tego co dostaną za zrobione zdjęcia przy samochodzie.
Właściciel auta mówił, że mieszka w nim od ponad 15 (miesiąc tu miesiąc tam). W środku na pace leży materac i stoją szafki z ciuchami. Zresztą dla zainteresowanych mogę dodać więcej zdjęć tego pojazdu.
Pozdrawiam
Cóż może być piękniejszego od spaceru na świeżym powietrzu w piękny pogodny dzień?
Wieczór w zadymionym barze nad butelką wódki...
Cóż może być piękniejszego od spaceru na świeżym powietrzu w piękny pogodny dzień?
4. to że wskakujący jest nieostry - to nawet pożądane, ale że woda - ojoj. Szkoda, bo ujęcie ciekawe.
5. ładny widoczek.
MK
Pięknie zdjęcia
4- widać dynamike, gość skacze- super
5- cytuje wujka sama "ładny widoczek"![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Dawno nic nie wrzucałem, prawdopodobnie z lenistwa jakie mnie ogarnęło po zaliczeniu sesji
Ale po tym jak doszły do mnie manualne obiektywy na m42 troszkę zacząłem eksperymentować
i takie to oto efekty poddaję pod waszą ocenę.
Pozdrawiam!
Witam - po kolei:
1 i 2 - dzieciaczek (jego mina) ratuje fotkę, jeżeli chodzi o kadrowanie to 1 - może tylko przyciąć 2 cm od góry
3 - ciekawy samochodzik - wydaje mi się że można by troszkę podciągnąć kolory
4 - bardzo fajne ujęcie - niestety nieostro (nieostry skoczek może być - bo w ruchu no ale woda?)
5 - za poprzednikami - "ładny widoczek" i ciekawa kolorystyka
6 - brakuje mi ciut ostrości ale fajne tło, kadr centralny więc może kadrować do kwadratu?
7 i 8 - bardzo fajne (jak rozumiem krótka GO była założeniem tych fotek) jakie to szkło?
6,7,8 - czy podostrzasz fotki po zmniejszaniu?
To tyle jeżeli chodzi o moje opinie - nie przejmuj się nimi zbytnio, ja dopiero zaczynam zabawę z lustrem...![]()
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Co do szkła to 3 ostatnie robione były pancolarem 50mm/1,8 i heliosem + pierścienie pośrednie.
Trafienie w odpowiednią GO jest dla mnie problemem gdy założę pierścienie, ale staram się i ćwiczę. Zdjęcia wyostrzam w PSsie po zmniejszeniu (może powinienem mocniej..)
Dzięki za komentarze i rady!
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez nostar ; 1.08.08 o 18:49 Powód: Automatyczne scalenie postów