Kolejny odcinek bardzo ciekawej relacji. Przyjrzałem się tekstom na transparentach z ostatniej wstawki i zaskoczyła mnie data na transparencie z Jaruzelskim - 13.12.2012. Czyżby według ich wersji historii stan wojenny miał być ogłoszony w 2012 roku?
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Szczególnie podobają mi się zdjęcia- 1252 jak schodami przemieszczają się uczestnicy pochodu i 1271 na którym idący niemal samotnie mężczyzna swoją postawą identyfikuje spory procent społeczeństwa. Po raz enty twierdzę, że bardzo podoba mi się Twoja relacja a w niej wielowątkowość widzenia tej narodowej uroczystości.
pozdrawiam Wiejo
Jeszcze na szczęście nic złego mnie nie spotkało.
Żadnych pobić czy jakiś gróźb
Też na tego mężczyznę z flagą i papieroskiem zwróciłem uwagę.
Z tego co wiem to Sejm ustanowił dzień 13 grudnia Dniem Pamięci Ofiar Stanu Wojennego .
Może ten baner powstał w 2012 r . I stąd taka właśnie na min data jest.
1303
1304
1305
1306
1307
1308
1309
1310
![]()
Ostatnio edytowane przez koronax ; 7.12.21 o 18:54
Świetny reportaż, fajnie, że Ci się chce i nie odpuszczasz ciekawych imprez, ale sam marsz robi na mnie bardzo przygnębiające wrażenie.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
No tak trochę mało radosny był ten przemarsz. Żadnych baloników, śmiechów czy zabaw .
Były za to race , flagi i biało-czerwone jak i różnych organizacji , jak i modlitwy .
Może stąd takie wrażenie przygnębienia.
Jak wcześniej pisałem, to chyba bardzo poważnie podchodzimy do takich wydarzeń.
Po przyjściu maszerujących pod Stadion Narodowy odbył się koncert na scenie.
Tylko kilka zdjęć mam gdy grał zespół na scenie.
To chyba ostatnie zdjęcia. Chyba że jeszcze jakieś uda mi się odnaleźć.
1335
1336
1337
1338
1339
1340
1341
1342
1343
![]()