Czytając niesione teksty myślę, że powstanie nowy rodzaj literacki określany jako poezja transparentowa.
pozdrawiam Wiejo
Fakt, niektóre transparenty mają ciekawe, czasem dowcipne teksty. Niestety jest też dużo jedynie wulgarnych.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Oprócz transparentów , protestujący wykrzykiwali także różne hasła. Sporo z nich było też dość wulgarnych.
Najspokojniejsze hasło to chyba " kto nie skacze ten za PIS-em " . Reszta nie nadaje się do publicznego powtórzenia.
Z tego co pamiętam takie okrzyki czy hasła były na każdym proteście na którym byłem .
201
202
203
204
205
206
![]()
Z tej "wrzutki" 205 najbardziej mi się podoba.
Ale wulgaryzm działa. I to bardzo skutecznie.
Jeden v-ce marszałek sejmu taki stary i siwy powiedział, że sobie postrajkują i się skończy. Ale jak zobaczył wulgaryzmy ... ooooo to się strasznie obruszył, bo w prezesa uderzono.
Zresztą co tu daleko szukać, jak moja Jagna nie słucha i idzie gdzie jej się podoba, albo jakimś gównem na ulicy jest zafascynowana to wystarczy jedno k**** mać i pies stoi na baczność![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Niestety żyjemy w społeczeństwie w którym do wielu (w tym również rządzących) chamstwo, wulgaryzmy i palenie opon docierają dużo skuteczniej niż rzeczowe argumenty. Dlatego rozumiem protestujących je stosujących, doceniam determinację młodzieży i życzę im sukcesu w walce o prawa które uważam za słuszne, aczkolwiek nie wszystkie metody mi się podobają.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Faktem jest też, ze bardzo duży udział w wulgaryzacji naszego życia mają nasi reprezentanci - wiele przykładów chamstwa, tupetu i buty mogliśmy oglądać podczas transmisji telewizyjnych z obrad naszego parlamentu, poziom wypowiedzi wielu polityków też często budzi odrazę.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Pytanie, czyje chamstwo jest bardziej naganne, ma większy wpływ na zachowania społeczne.
Chamstwo uczestników protestów przeciw władzy, palących opony, prezentujących na transparentach lub wykrzykujących wulgarne hasła wyrażane językiem spod budki z piwem, czy chamstwo prezentowane przez wybrańców narodu na forum parlamentu, w mediach czy na innych wystąpieniach publicznych skierowanych do narodu a formułowane bez użycia wulgaryzmów?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA