Od marca mają być obowiązkowe szczepienia dla medyków, nauczycieli i mundurowych.
Od marca mają być obowiązkowe szczepienia dla medyków, nauczycieli i mundurowych.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Ze skrajności w skrajność.
Od 15 grudnia zamknięte dyskoteki i miejsca do tańczenia. Będzie płacz i wrzask. A czy nie można by ograniczyć tylko dla zaszczepionych ? Nieeeee, jak wszyscy to wszyscy, babcia też![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Uff. Ale ulga.
Bałem się, że znowu zamkną baseny. A jestem chorobka w życiowej formie i mam mocne parcie na dalszą poprawę wyników.
Ogólnie, to przez zarazę, są super warunki na pływalni. Bardzo rzadko mam kogoś na torze. A w soboty koło południa bywa, że jestem SAM z ratownikiemKto może i chce to korzystać!
Logika walki z wirusem nie tylko w naszym kraju jest hmm..pokretna.. rządzący niedawno twierdzili,że obostrzenia nic nie dają a teraz je wprowadzają) czekam na zakaz wesel i wchodzenia do lasu...
Kanada zakontraktowałą 400mln szczepionek przy mniej niż 40 mln populacji..UE ma tez po 8 dawek na głowę, więc ciekawe czego jeszcze nie wiemy..
)
Dane Prezydenta Siemianowic z 'ichniejszego' szpitala (7.12) 36 pacjentow z c19, zaszczep. 14,niezaszczp. 22 ,w tym na oim 4 zaszczep, 0 niezaszczp.
Ale walka z wirusem na szczeblu krajowym, to już bardziej polityka niż medycyna. My możemy się najwyżej zaszczepić i czekać na rozwój wydarzeń.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Jeśli dla Ciebie prezydent Siemianowic jest autorytetem... no cóż, współczuję - komentarz dla tej wypowiedzi dr. Szułdrzyńskiego - jednego z doradców premiera jest zgoła inny.
Ale, ja nie w tej sprawie - @g69 - zarejestrowałeś się na forum fotograficznym. Jakoś Twoich osiągnięć w tej dziedzinie dotąd nie widać. Na trzy zamieszczone przez Ciebie posty, wszystkie są w tonacji anyszczepionkowej. Nie chcę aby przez Ciebie ludzie umierali.
Więc jeśli jeszcze raz napiszesz w tej tonacji polecisz z forum.
Ludzie którzy tu dyskutują mają swoje fotograficzne osiągnięcia. Ty nie masz nic. Rejestrujesz się aby mącić. Więc kolejny taki post będzie Twoim ostatnim.
Tak, jestem ten zły glina, i tak - ograniczam Twoją wolność wypowiedzi.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Zastanawiam się dlaczego dopiero od marca? Czy nie rozsądniej byłoby dać np. 2 tygodnie na przyjęcie pierwszej dawki i potem z automatu po 30 dniach druga dawka? I to zamknięcie klubów i dyskotek z wyłączeniem nocy sylwestrowej - czyżby w Sylwestra podobnie jak w okresie wyborów ten wirus miałby znów być niegroźny?
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Wirus zniszczył mi mój ślub, wesela nie było, potem dopadł mnie osobiście, na szczęście przeszedłem względnie lekko, ale do dzisiaj mam szum w uchu i lekarze są bezradni, dzisiaj przyjąłem 3 dawkę.
I wśród dalszych znajomych znam jedną osobę, która umarła po szczepieniu: schorowany starszy 84 letni pan sąsiad, który dostał po III dawce wstrząs, a lekarze władowali mi końską dawkę sterydów, sprawiając, że mu nerki wysiadły.
Znam też kilkanaście osób, które nie zdązyły się zaszczepić i już ich z nami nie ma, a także kilkanaście, które się nie chciały szczepić.
Mam też koleżankę, która kilka dni temu napisała, że zachorowała drugi raz na Covid mimo II dawek szczepienia, ale przebieg jest dużo łagodniejszy, niż za pierwszym razem.
Dziękuję za uwagę.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska