Przejrzałem Twą kolejową wizję. Świetnie przedstawiłeś potęgę, moc i twardość maszyn na szynach np. 119. Ugryzione zębem czasu, nie straszne im syberyjskie mrozy- takie gniotsia nie łamiotsia.
Pozdrawiam.
Przejrzałem Twą kolejową wizję. Świetnie przedstawiłeś potęgę, moc i twardość maszyn na szynach np. 119. Ugryzione zębem czasu, nie straszne im syberyjskie mrozy- takie gniotsia nie łamiotsia.
Pozdrawiam.
D7K, T17-50/2,8VC,OM50/1.4, 58/2, 135/3,5, 61L/Z, DCR-250 (E-510 + 14-42 i 40-150 czasami)
Igloopol świetnie pokazałeś,gdyby tak jeszcze włóżyc coś kojarzącego się z zimą do wózka...np.gęś mrożoną albo najlepiej jakiegoś eskimosa lokalnego.![]()
Foty z lokomotywowni ciekawe,na kilku ujęciach nie potrzebnie wywołałeś w BW,mz.
Lubię bardzo ten temat ale podany w trochę innym sosie - mniej dokumentalnym a bardziej nastroyovym.
pozdro.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Seria kolejowa bardzo ciekawa a fota z Niedomic świetna. Nawet nie wiedziałem, że całkiem niedaleko mam takie klimaty...
Za 117 wielkie dzięki. To jest widok z kierowniczego stanowiska w lokomotywie. Pamietam to z bardzo starego filmu. Z kolejowej serii zdjęcia z warsztatu, bramki, kółka, zębatki, lokomotywowy całus bardzo na tak. Pachną koleja na kilometr i o to chodzi. 121- portret dziecka pomimo wąskiego cięcia ma klimat którego wyrazem są ciekawe oczy. Nie znam dokładnie sytuacji ale słyszałem o upadku Iglopolu i na Twoim zdjęciu z pustym wózkiem o ile to prawda do wymownie przedstawione. 137- gruz i tylko komin pozostał po zakładzie w którym toczyło się kiedyś życie i produkcja. Smutny obraz rzeczywistości.
pozdrawiam Wiejo
Cześć
Ta ostatnia fota nie bardzo mi się widzi. Ostrość, większy kontrast +B&W i to powinno być to MZ
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Dzieki za komentarze.
Igloopol upadł. Ten pomnik przypomina czasy świetności. Była propozycja obecnej władzy by usunąć ten relikt. Bunt ludzi naszego osiedla którzy pamietają, ile zrobił dla nich ówczesny burmistrz Brzostowski który był ojcem Igloopolu i dzieki któremu powstało nasze piękne osiedle, spowodował ze obecna władza usiadła mocno na "d**ie" trzymając sie stołka by nie spaść. I chwała mieszkańcom za to.
Koniec OT.
Zaczynam serię które zapoczątkowało zdjęcie poprzednie - Niedomickich Zakładów Celulozy (z których za czasów komuny mielismy gustowniczy papier toaletowy z pieknym logiem zakładu - notabene nie mogę tego loga nigdzie znaleść obecnie w sieci)
c.d.
138.
139.
140.
141.
142.
c.d.n.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
C.d. z poprzedniej strony
153.
154.
155.
![]()
156.
Załącznik 16337
157.
Zapraszam do komentowania całosci serii , jak i wybranych elementów.
Ostatnio edytowane przez Ramzes_II ; 4.05.09 o 07:30