Strona 14 z 25 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 249

Wątek: Ramzes - moje strzały, te lepsze i te do kitu.

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    A dziękuję bardzo
    (mówisz o misce, czy suszarce?) :P
    Suszarce rzecz jasna ma sie rozumieć
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Próba zrobienia zdjęcia obcym ludziom na ulicy wywołują u mnie mocny przypływ adrenaliny Kilka dni temu przypadkowo miałem aparat na wierzchu i wypatrzyłem coś takiego. Ręce mi sie trzęsły a serce kołatało, zeby osoba nie zauwazyła ze robię jej fotkę. Oczywiscie - strzał z biodra, a ponieważ brak wyczucia kąta widzenia aparatu - to pana pozbawiłem stóp i przestrzeliłem troche ostrość. Muszę popracować nad panowaniem nad emocjami i wyczuc kąt widzenia szkła w zależności od odległości. Czy mozna cos jeszcze do tego co wytknąłem ?
    72. Zaduma
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zaduma.jpg
Wyświetleń:	183
Rozmiar:	174,9 KB
ID:	14663
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

rocco
    Gość
    Też mam opory przed streetfoceniem
    Jeszcze w miasteczkach pełnych turystów nie zwraca ja na mnie uwagi ale u nas...szkoda gadać.
    Facet na fotce uchwycony w ciekawej, zamyślonej pozie.
    Szkoda tylko, że nie widać na co patrzy, co go tak zafrapowało i zmusiło do zastanowienia.

| OlyJedi Awatar diveata
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jest na to stary i sprawdzony sposób Bierzesz ze sobą jedną osobę, ustawiasz ją między obiektywem, a gościem, którego chcesz sfotografować, ale w taki sposób, żeby tej osoby nie było w kadrze (czyli np. bardzo blisko obiektywu), cykasz fotkę i voila Tą metodę polecił mi kolega bo fachu James Bond. Nigdy mnie nie zawiodła
    Dive now - Work later
    Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
    Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez diveata Zobacz posta
    Jest na to stary i sprawdzony sposób Bierzesz ze sobą jedną osobę, ustawiasz ją między obiektywem, a gościem, którego chcesz sfotografować, ale w taki sposób, żeby tej osoby nie było w kadrze (czyli np. bardzo blisko obiektywu), cykasz fotkę i voila Tą metodę polecił mi kolega bo fachu James Bond. Nigdy mnie nie zawiodła
    Koleżanka zdradziła Ci doskonałą recepturę ! Czasem z niej również korzystam.
    Jest jeszcze jedna - focisz szerokim obiektywem,kierując go obok celu,który jednak pozostaje w kadrze a nie ma pojęcia,że on gra główną rolę.

Zdjęcia z biodra są ryzykowne - jeśli już,to ustaw małą dziurę i krótki czas.
    Najlepiej,choc nie jest to proste,focic za zgodą a przynajmniej wiedzą fotografowanego.Trzeba podejśc,zagadac,pochwalic,ew.zaproponowac barter.
    Jeśli będzie na nie - pomyśl sobie,że pozostało jeszcze kilka miliardów osobników do sfocenia i na 100% - przynajmniej jeden będzie wniebowzięty i wdzięczny,że ktoś zechciał go sfotografowac.
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dzieki za pomysły no na to nie wpadłem by osobę trzecią do tego zaangazować Dobre, dobre..

Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mała wycieczka po okolicy dziś.
    No i zmiana repertuaru.
    Cięzko się mi odnaleść w nowej rzeczywistości
    73. Zadowolenie

Nazwa:	zadowolenie.jpg
Wyświetleń:	165
Rozmiar:	252,9 KB
ID:	14696

74. Nadajnik

Nazwa:	wieża.jpg
Wyświetleń:	167
Rozmiar:	246,2 KB
ID:	14695

75. Most

Nazwa:	most.jpg
Wyświetleń:	157
Rozmiar:	223,8 KB
ID:	14694

i co Wy na to ?

| OlyJedi Awatar andre77
    Mieszka w
    Samoklęski Kolonia Druga
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Powiem Ci że mam podobnie jeśli chodzi o fotografowanie obcych ludzi, czuję dyskomfort że wchodzę w ich prywatność.
    Z ostatnich MZ most najlepszy
    Jeżeli widzisz tonącego człowieka i chciałbyś jednocześnie uratować go i zachować na zdjęciu to wydarzenie. Jaki rodzaj filmu zastosujesz?

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    A my na to jak na lato !

Ramzes,powiem krótko i na temat : Zrobiłeś świetną robotę wychodząc ze żwirowni na miasto.
    Początki nie są łatwe,sam widzisz jak ewoluował Twój wątek ale na pewno warte są poświęcenia.To,że się przełamałeś i poszedłeś z kamerą do ludzi,to świadczy tylko dobrze,ba bardzo dobrze o Tobie !

Zachęcam Cię bardzo do tego tematu,najwyżej jeśli nie dasz rady,spróbujesz czegoś innego. Tak mi się jednak wydaje,że to mógłby byc Twój temat nr1.
    Próbuj dalej.

pozdro
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    No to będziem próbować
    Trzymajta kciuki nie tyle za mnie, co za sprzet by nadal był ze mną jako właścicielem