Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Ostatnio edytowane przez Ramzes_II ; 4.04.09 o 00:18
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Cos się tak uwziął na te stare graty?
Na dworek, słoneczko łapać![]()
Kawę podałeś tak jak lubię;aromatyczna,mocna,gorąca,z mlekiem i bez cukru.Dziękuję.![]()
Teraz,po kawce czas na ostrą krytykę i tu już nie będzie tak cacy,chociaż nie do końca.
Więc tak;najważniejsze co dotyczy wszystkich ostatnich fot - KOMPOZYCJA - gdzie się podziała ? Upadła wraz z zakładem ?
Jak zdążyłem zauważyc,to jest Twoją piętą achillesową i wyraźnie wpływa na jakośc Twoich zdjęc.
Jest tyle świetnych tutków na necie,poświęconych temu zagadnieniu,myślę że warto ich poszukac i poczytac - to nie jest żaden złośliwy przytyk ale serdeczna rada.
W sumie,ostatnie zdjęcia to martwa natura a tu właśnie kompozycja i światło grają pierwsze skrzypce;z tym drugim nie jest tu źle ale z pierwszym - tak.
Wystarczyło zastosowac najprostszą regułę - mocnego punktu i podeprzec się np.kompozycją po skosie i miałbyś zupełnie inne obrazy.
No dobra,dosyc tych batów,czas na pochwały.
Da się zauważyc,że wprowadziłeś trochę reżyserki.Właściwie to nie trochę a trochę za dużo ale ważne,że ją tu widac,tyle że stosując ją trzeba byc delikatnym - jak motylek.Wykorzystując reżyserię w fotografii uzyskuje się dwa efekty : doskonały i fatalny.Trzeba dążyc do tego pierwszego,chociaż wiem,że to jest już wyższa szkoły jazdy,wymagająca dużego wyczucia,smaku i umiaru.
Jednym słowem - poszedłeś w dobrym kierunku ale trochę tak jakbyś tą układankę budował w rękawicach Muhammad'a Ali'ego.
Pozwalam sobie na taką krytykę,bo wiem,że umiesz wyciągac z niej wnioski i mój czas poświęcony na wizyty u Ciebie nie pójdzie na marne.
Jeszcze raz dzięki za kawkę,teraz czekam na jakieś smakowite ciacho.
Bo co to za kawa bez ciasta ?![]()
pozdro.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
No takoberwało sie mi. Te fotki które dzis dodałem, robiłem dzisiaj, troche przekombinowałem z reżyserką. Masz rację. Kompozycja to moja najsłabsza strona. tak wiem o tym. Staram sie nad tym pracować.
Ciacha nie mam, ale moze papieroska do kawusi ?
63. papierosy
64. szuflady
65. znalazłem w piwnicy jajko, ale świeżości nie sprawdzałem
66. w biegu...
![]()
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Papierosek do kawy ? Jak nie jak tak.
W 'szufladach' zastosowałeś jedną z metod budowania kompozycji - przekątna i to się tu sprawdziło.
'w biegu' - też nie jest źle z kompozycją,efekt zoomowania fajnie tu dobrałeś.Pasi.
Ramzes - kolega rocco,zasugerował zmianę repertuaru,ja do tej prośby też się przyłączam,myślę że temat jest już dośc mocno wyeksploatowany i pora coś innego podac na stół.
Tym bardziej,że sztukę budowania nastroju w martwej naturze,można powiedziec zaliczyłeś.
Tak przyglądając się Twoim fotom,zauważyłem,że masz oko do spostrzegania rzeczy,którym innym przeszły by koło nosa.Dlaczego więc nie wykorzystac tej umiejętności na ulicy ?
To jest dopiero temat ! Wierz mi,że w tym temacie,nikt nie powie,że się przejadł a wręcz będzie prosił o dokładkę.
Jutro niedziela,pogoda ma byc ładna,pakuj klamoty i ruszaj na miasto - najbliżej masz chyba do Dębicy - na początek wystarczy w zupełności !
Co Ty na to ?
Landscape Photography
Heh. Ze streetem u nas bedzie cięzko![]()
Ale zabieram jutro dzieciaki na wycieczkę na wiezę widokową w Głobikowej - Diplodok tam stoi. Możę cos urodzę w bólach.
Mam kilka pomysłów jeszcze na fotki w pewnym miejscu, ale do tego potrzeba czasu
Dziękuje Wam za dotychczasową pomoc![]()
Nikt nie mówi o stricie,chociaż tego można nawet zrobic w Małych Wdzydzach.
Na pewno śledzisz wątek @bufetowej - o czymś podobnym myślę.
No ale jakbyś chciał street,no to panie wątek ten będzie miał rekordy oglądalności,jest tylko jedno ale - to musiałby byc STREET.
Udanych kadrów życzę i miłego łikendu.
Landscape Photography