Wróciłem do m43 z E-M10 i odkrywam go na nowo
Możecie mi pomóc jak włączyć poziomicę w tym modelu?
Miałem go kiedyś i wydawało mi się że jest taka funkcja, a teraz nijak nie mogę jej znaleźć![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie wiem, czy to da się kalibrować z poziomu menu.
edit
@MAF, a może jednak?
Zdaje się, że potrzebna będzie zewnętrzna poziomica wzorcowa (np w głowicy statywu).
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 20.09.20 o 22:38
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie potrzeba poziomnicy wzorcowej. Po wybraniu RESETUJ i zatwierdzeniu, poziomnica powraca do ustawienia produkcyjnego, czyli pion i poziom powinien zostać osiągnięty niezależnie od położenia aparatu. Dopiero po wybraniu KOREKCJA i zatwierdzeniu, poziomnica w aparacie zostanie ustawiona w ten sposób, że aktualne położenie aparatu zostanie potraktowane jako pion i poziom. Czyli wtedy możemy dopasować się do niepoziomej/niepionowej płaszczyzny, albo ustawić poziomnicę w aparacie według poziomnicy wzorcowej.