W jaki sposób można odyskać zdjęcia z uszkodzonej karty pamięci xd.
W jaki sposób można odyskać zdjęcia z uszkodzonej karty pamięci xd.
a w ogole dziala ta twoja karta? Jesli nawet sie nie uruchamia to raczej juz chyba do kosza. A jak dziala tylko jakies bledy sa to jakis program do odzyskiwania danych z dysków powin ien wystarczyc...
Karta napewno działa.
Mam na niej wykonane 70 fotek.
ale po wykonaniu ostatniego zdęcia nie mogłem już uzyskać podglądu.
Opcje które są aktywne to "power off" "format".
I co tu traz zrobić .Przecierz jej nie sformatuje.
No to jak działa to powinno pomoc oprogroamowanie do odzyskiwania danych z dysków. Ja używam recover4all - troche stary ale dziala bez zarzutu. Jak nie masz to moge ci podeslac na mailika. Jak podlaczysz aparat do komputra to odzyskasz nim w pliki z karty w taki sam sposob jak ze zwyklego dysku czy dyskietki. Ostatnio probowalem czy po sformatowaniu xD mi odzyska i sie udalo. Oczywiscie wystarczy zrobic jedno zdjecie po sformatowaniu i juz moze sie nie dac...
Dzięki Muzzy za pomoc .
Odzyskałem zdjęcja , ale niestety niektóre nienadają się do oglądania.
Pozachodziły jedno na drugie, niektóre są tylko w fragmencie ale i tak jestem zadowolony z tego co odzyskałem.![]()
OKs! No problemo! Szkoda ze sie nie udało ich uratowac w calosci... pewnie byly ciekawe skoro tak o nie walczyłes...Swoją drogą to ciekawe że ci pozachodziły jedno na drugie...
![]()
??
Ja do odzyskania danych z karty XD użyłem PC Inspector File Recovery,po przeskanowaniu,program pokazał,że stan plików jest"good" i odzyskałem wszystkie zdjęcia.Pewnie to nie nowośc,ale nadmienię,że po sformatowaniu juz nic nie da sie odzyskać.Dlatego nie robię często formatu,zawsze jest jakaś szansa w przyszłości jak jest potrzeba.
@Aleksander oyczywiscie ze jest to mozliwe, wystarczy zeby kontroler karty blednie okreslal bitowo miejsce docelowe kolejnego zdjecia,
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
??