Ja mam dwie wersje. Wydaje mi się, że ta druga jest lepsza.
Pierwsza
i druga
Ja mam dwie wersje. Wydaje mi się, że ta druga jest lepsza.
Pierwsza
i druga
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wygląda na to, że trzeba poczekać do wschodu...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ja to jestem dziwny, jak robię zdjęcia (jak już koniecznie muszę pzy takim dziadowskim oświetleniu :P) w okolicach takich lamp, to zawsze sobie daję dłuższą chwilę na zastanowienie, przekręcam głowę lekko w jedną i w drugą stronę i kątem oka sobie oceniam też kolor na rogach. Patrząc bezpośrednio w okolice światła w zasadzie widzę jedynie oczywisty żółć czy pomarańcz...
Oko widzi więcej, dlatego też zdejmuję ten zafarb ale do takiego stopnia, żeby jednak było wiadomo, że było tam tak a nie inaczej.
Nie mniej jednak dla zdjęć, których autorem nie jestem i miejsc, których tym bardziej nie znam nie mam zazwyczaj skrupułów, ale to zależy od danego zdjęcia i osiągniętego efektu
Trochę plotę bzdury pewnie, ale ja bywam dziwny, przepraszam
Moja wersja zrobiona na kompie w pracy na szybciocha (2 minuty), więc na jakimś najtańszym ledzie, mogą być ciut inne kolorki niż ja to widzę na tym moim ultra, super, hiper marketowcu
Oczywiście zdjąłem ten przeważający żółć, który aż tryska miejscami zieleniąochłodziłem WB, dodałem ciut pomarańczy
, zwiększyłem tint w stronę fioletu, bo mi zielonka się robiła. Popatrzyłem sobie na śnieg na dachach, myślę ok... i to jest efekt...
![]()
- Konkurs popRAWka
WEŹ UDZIAŁ!
- N D7500 + S10-20 F/3,5 + S17-50 + S18-35 + N50 1.8 G + N55-300 + PORST MC 135 || FotoPro Traveller TT-1 (x4i) || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec + stary Olympus pod wodę
- Flickr Pstryk
Z tych które dotąd widziałem (włącznie z własnymi próbami) najbardziej mi pasuje druga wersja Bodzipa.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Dla mnie wersja Cru. Drażnią w innych przepalenia lamp. W ostatniej lampy wyglądaja jak lampy.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lampy świetnie, ale reszta jakaś blada, ani naturalna, ani przyjemnie ciepła. Popieram apzta, zaczekać do rana![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Kurczaki, wydawało mi się, że jednak jako tako te kolory wyszły, widocznie jednak miałem rację, wydawało mi się![]()
- Konkurs popRAWka
WEŹ UDZIAŁ!
- N D7500 + S10-20 F/3,5 + S17-50 + S18-35 + N50 1.8 G + N55-300 + PORST MC 135 || FotoPro Traveller TT-1 (x4i) || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec + stary Olympus pod wodę
- Flickr Pstryk
Fakt, lampy u Cru wyszły lepiej, ale ogólna kolorystyka drugiej wersji Bodzipa bardziej mi się podoba.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)