Strona 24 z 26 PierwszyPierwszy ... 142223242526 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 254

Wątek: E3 a 5D

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta

Osobiście uważam, że obecnie dla ambitnego amatora E-510 +14-54 jest zestawem pięknym - można nim zrobić prawie wszystko, przy jednoczesnej świadomości bardzo dobrze wydanych pieniędzy. Potem się wie czego brakuje i w którą iść stronę...
    No właśnie Piotr już chyba wie w którą stronę iść, nie wiem dlaczego niektórzy mocno go nawracają z tej drogi. Bez niego system nie upadnie.
    Kiedyś sam się przekona czy zrobił dobrze czy źle.
    Mam nadzieję że system 4/3 nie upadnie bo jak już wszystkim się w głowach poprzewraca od tego FF i N,C,S... będą produkowały tylko pełnoklatkowce to ja nie będę miał wyjścia i znów kupię jakiegoś olka

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    I tak oto dobrnęliśmy do sedna sprawy. Autor wątku chce pominąć etap zdobywania doświadczenia w dziedzinie fotografii kupując "super sprzęt".
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Co ma jedno do drugiego? Raczej powiedz ile zarabiasz a powiem ci czy stać cię na dany aparat.

Mam ochotę wydać X na sprzęt foto, to mogę to zrobić. A skoro mnie stać na E3 czy 5D, to mogę je kupić choćbym tylko pstrykał na automatycznych ustawieniach ciocię na imieniach. E3....
    Piotrze nie zastanawiamy sie tu nigdy kogo stac a kogo nie stac na jakis sprzet, to nieeleganckie, wrecz frajerskie, cechuje prostakow oderwanych od zmywaka, przekonanych, ze 1500 funtow to majatek, bo w kraju tyrali za 800 zlociszy.
    Pisza tutaj takze studenci czy uczniowie nie posiadajacy wlasnych dochodow. Pisza ludzie majetni, ktorzy jednak nie obnosza sie z tym i nie trabia wszem i wobec co i kiedy kupili na dwoch forach na raz. Tego typu zachowania charakteryzuja ludzi prymitywnych.
    Masz rozterki pisz i tak Ci nie pomozemy, sam wybierzesz.
    Ceche ludzi madrych jest powsciagliwosc w chwaleniu sie swoimi mozliwosciami finansowymi. Na dodatek w necie jest to naprawde smieszne.
    Buziaczki. czesc. Ch.

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Zatrudniles sie nad oceanem? Milo! Z okien widac morze? Czy moze okienka zaparowane? Niestety ja w swojej robocie nie mam pieknych widokow. Nad czym bardzo ubolewam.
    chomski mnie za każdym razem bawi przytaczany przez Ciebie "zmywak" Widać uważasz, że będąc po pięćdziesiąatce praca w biurze za pieniądze, które nie pozwalają Ci pójść do sklepu i wydać kilku tysiaków nie zmuszając rodziny do jedzenia gipsu jest jakimś Twoim osiągnięciem. I masz w tym względzie rację. Twoim na pewno... co prawda w odniesieniu do masy narodu szczyt zdobyłeś niski, ale wierzę, że osiągnięcie tego nie przyszło Ci łatwo i należy, to szanować Przykro mi, że niektórzy będąc po trzydziestce mają od Ciebie dużo większe dokonania i to pod każdym względem za wyjątkiem ilości spłodzonych dzieci Jeśli chcesz mnie dotknąć, to rusz inną materię... przykładowo... jestem obciętym na zero blondynem o jasnej karnacji. Może uwagi pod kątem wyglądu bardziej wezmę do siebie Jeśli sądzisz, że jakieś złośliwości płynące od sflustrowanego życiem człowieka mogą mnie dotknąć, to nie będę Cię wyprowadzał z błędu. Bije od Ciebie jadem, ale ja to rozumiem. Kończysz życie z marnym rezultatem. Pozostało się łudzić, że innym jest wcale nie lepiej.

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Wyslij jakies fotki, chetnie popatrze jak sie Nikon sprawdza. Moze dodamy do tematu Nikosia?
    ch.
    Chciałbym i ja zobaczyć Twoje dokonania. Tyle piszesz o swoim doskonałym warsztacie, że nie powinieneś mieć najmniejszych obaw przed obnażeniem się ze swoich dokonań Na 100% jednak Twoich fotek nie zobaczę. Zwyczajnie masz pełne pory przed ich opublikowaniem.

...Piotr_0602 podejmij samodzielnie decyzję. Ludzie radzą biorąc pod uwagę własną ocenę rzeczywistości jak i swoje potrzeby. Nie oczekuj, że ktoś Ci wskaże drogę, bo nikt za wyjątkiem Ciebie nie wie, co dla Ciebie będzie lepszym.
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 24.05.08 o 20:10

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    dajcie sobie chłopaki na wstrzymanie bo to już się nudne robi.

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    chyba sobie tez watek wydrukuje bo mnie oczy bolą, a postanowiłem przeczytać cały

rocco
    Gość
    Bardzo emeocjonalny wątek się zrobił, jak widzę
    Jak zwykle, gdy zaczyna się "dyskutowac" o przewadze systemu nad systemem czy potrzebach fotografującego.
    Ale ja nie otym:
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    BTW Korpus E510 do stabilizacji nie rozpoznaje 14-54, tak że trzeba ogniskową sobie ustawić, podobnie jest ze starym kitem, ale zmiana ogniskowej to banał
    Dziwne rzeczy tu pioszesz
    Miałem dwa egzemplarze E-510 i oba współpracowały z 14-54 prawidłowo.
    Piszesz, że trzeba ustawic ogniskową w aparacie więc body ma najnowszą wersję firmware. Może trzeba uaktualnić oprogramowanie w obiektywie?

I jeszcze:
    Cytat Zamieszczone przez ktotek
    Śmieszą mnie fachofcy - sprzedawcy w sklepach n.p. komputerowych: "Ile mogą państwo wydać na komputer?" - to od tyłka strony pytanie chociaż w praktyce często zadawane...
    Wbrew pozorom, to nie takie glupie pytanie
    Nawet w salonie toyoty czy Mercedesa mozesz je uslyszeć. Bo to, ze chcesz kupić auto tej marki nie oznacza jednak, że chcesz wykosztowac się na klasę "S". Moze tylko chcesz kupic autko klasy "A"?
    Nawet testy aparatów i szkieł robi się w w swoich "przedziałach cenowych" i nikogo to nie dziwi. Dziwi natomiast, jeśli chce sie porównać szklo za 1500 zlotych z tym za 15000. W końcu ktoś, kto zaplaci więcej powinien więcej oczekiwać

Proponuje podchodzic z rezerwą do tego, co uważa się za prawdziwą potrzebę czlowieka. Owszem, profesjonalista wybierze sprzęt, ktory jest mu niezbędny bo nim zarabia na zycie.
    Ale amator (czyli hobbysta) ma sobie prawo kupic co chce. Może mieć fortunę i fotografować Olympusem E-400 (bardzo dobrym zresztą) z dwoma kitami, bo taki mu wystarczy a może też myć gary po godzinach przez pol rokuu i brac kredyt żeby cieszyc się nowym D3.
    Jego sprawa, byleby tylko był zadowolony
    Dziwi mnie tylko, zakładanie wątku na ten temat tak, jakby autor potrzebował publicznego potwierdzenia swojej chęci zakupu i oczekiwał zrozumienia i "błogoslawieństwa" na drogę
    Bez urazy ale tak to odbieram.
    E-3 jest świetnym aparatem i jeśli Ci odpowiada to dokup sobie do niego najlepszych szkieł na świecie (bo za takie osobiście uważam Zuiko) i ciesz się fotografowaniem.
    Jesli Ci nie odpowiada, kup D3 czy 5D i również się ciesz.
    Bo o to tu chodzi, o dobrą zabawę

Edycja, poprawiłem cytat.
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 24.05.08 o 19:21

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    W całej rozciągłości wypowiedź rocco popieram. Wydaje mi się, że na tym powinien się ten wątek zakończyć, bo do niczego dobrego nie doprowadzi, a jedynie wojny zaczepno - obronne wywołać może.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Być może 4/3 w ISO i DR nie dotrzyma poziomu FF
    Panowie, nie jest dobrze. Zaczynamy nadawać szyfrem. Idę sprawdzić czy drzwi w pokoju z którego piszę ten post mają klamkę. Wam radzę zrobić to samo.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Żeby nie dolewać oliwy do ognia, napiszę tylko, że 35mm jest zupełnie zbędną wielkością pośrednią pomiędzy 4/3 a średnim formatem, łączącą wady obu z nich.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów