Strona 7 z 26 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 254

Wątek: E3 a 5D

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Z drugiej strony, gdzie indziej dostanę zoom o jakości jaką daje 7-14 (powalająca ostrość, brak widocznej winiety, śladowa aberracja po rogach)...
    W Nikonie? AF-S 14-24/2,8 Masz wszystko o czym wspominasz i do tego f/2,8

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Sęk w tym że nie chodzi o wyższość 5D nad E3, ale o sens pakowania następnych tysięcy PLN w optykę 4/3, gdy może nadchodząca fala FF pochłonie 4/3 i APS, nie ważne ile będą miały zalet. Bo taki jest trend. 5D to "staroć" ale z jakością obrazu nie dał się prześcignąć najnowszym APSom i 4/3. A najnowsze FF (vide D3) pokazuje że następna poprzeczka jest bardzo wysoko. D3 kosztuje krocie, ale zabierzmy mu pancerność, super szybki AF, ect., dodajmy konkurencje 5Dmkcośtam, Sonolty, Pentunga i mamy cenę E3 z obrazem D3.
    Myślę, że niektórych rzeczy nie warto produkować tanio i tandetnie.
    Widziałeś gdzieś nowy samochód poniżej 10'000PLN (oprócz hinduskiego malucha)?

Sądzę, że nowsze modele FF będą lepsze, szybsze itp ale nie zejdą z poziomem wykonania poniżej pewnego progu a przez co i cena nie będzie aż tak spadać. FF dla cyfry będzie tym czym średni format dla analoga. Może i będzie miał duży udział ale nie będzie głównym nurtem.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

th3big
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez skow Zobacz posta
    Sądzę, że nowsze modele FF będą lepsze, szybsze itp ale nie zejdą z poziomem wykonania poniżej pewnego progu a przez co i cena nie będzie aż tak spadać.
    FF trafia do puszek klasy 40D i to już fakt. Takich tematów będzie przybywało.

Jakość obrazu jest parametrem, który najlepiej się sprzedaje. To tym parametrem zdobywa się najwięcej klientów. Ludzie w większości, podkreślę, większości przypadków olewają uszczelnienia i inne mniej lub bardziej przydatne duperele. Proces technologiczny produkcji matryc zapewne został znacząco poprawiony. Paradoksalnie może się okazać, że taniej wyprodukować matrycę FF niż bardzo dobrą matrycę APS-C.

Cytat Zamieszczone przez skow Zobacz posta
    FF dla cyfry będzie tym czym średni format dla analoga. Może i będzie miał duży udział ale nie będzie głównym nurtem.
    Nie ma szans. Tak można było sądzić pięć lat temu. Producenci wyraźnie się określili. FF staje się pomału tym czym był film 35mm.
    Ostatnio edytowane przez th3big ; 22.05.08 o 09:58

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Tak czytam... I tak sobie myślę... Co my tu jeszcze robimy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Oddam swój zestaw za pomacanie FF

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor Zobacz posta
    Tak czytam... I tak sobie myślę... Co my tu jeszcze robimy

hahah to samo chciałem napisać, widzę że niektórzy maja problem i wyrzuty ze sa u olka..
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Ja się może przy okazji tego wątku spytam: jak to jest z patentami? Dlaczego wszystkie inne czyszczałki są gorsze od Olympusowej, a np. takie LV skopiowane przez wszystkich w takiej samej (chyba) postaci (poza A350). Nie było patentu na LV z podnoszeniem lustra, czy się Olympus podzielił? Na zasadzie planujemy coś lepszego, więc pozwólmy im skopiować to gorsze zanim próbą obejścia patentu zrobią jeszcze lepsze

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    hahah to samo chciałem napisać, widzę że niektórzy maja problem i wyrzuty ze sa u olka..
    To niech w koncu zmienia system na Jedyny-wedluch-nich-wlasciwy :]
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    W Nikonie? AF-S 14-24/2,8 Masz wszystko o czym wspominasz i do tego f/2,8
    Bo ja wiem czy nawet domknięty do F4.0 nie rzuci sporej winiety i trochę fioletu? Na optycznych testowali go z cropem, co uważam za jakiś żart. Widziałem to bydlę w gablocie FJ i wielkością po prostu powala (7-14 jest przy nim malutki).

Ważne że najkon puszcza lepsze szkła, konkurencja być musi.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    To niech w koncu zmienia system na Jedyny-wedluch-nich-wlasciwy :]
    Ja nie mam żadnego problemu z tym ze mam 2 aparaty. eosa kupiłem tylko i wyłacznie dlatego ze cena tego body była atrakcyjna i dawała mi to czego nie ma 410 (szybki dostęp do ustawień) szybki af i duzy wizjer gdyby w tej cenie miał to 510 albo E3 by był w tej cenie --->kupiłbym olka bez wahania, i nie rozpatrywałem tego z poziomu systemu tylko potrzeb. Olek jest ostry zawsze chyba ze zdjęcie poruszone eosy ma inne zalety. Docelowo chcę mieć olka na wyprawy (zwierzaki, macro, itp.) a eosa na imprezki portrety i koncerty mysle ze to dobre rozwiązanie
    Ostatnio edytowane przez geo ; 22.05.08 o 11:22
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów