Strona 4 z 26 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 254

Wątek: E3 a 5D

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A co z tą ceną z Grecji,widział to ktoś?Miało być w przeliczniu coś około 3000pln

| OlyJedi Awatar wido
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zalewiak Zobacz posta
    A co z tą ceną z Grecji,widział to ktoś?Miało być w przeliczniu coś około 3000pln
    Już jeden kupił na 43photo.com, czyli to prawda.
    Jarek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zalewiak Zobacz posta
    Spoko, spoko. Za tyle zamierzam kupić późną jesienią E-3 w Polsze..
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Tak off topowo nieco... myślę sobie, że na tego typu dywagacje mogłoby powstać odrębne forum - na którym przedstawiciele wszystkich systemów, solidarnie dywagowaliby nt. przyszłości marek, martwych systemów, kierunków rozwoju wizjerów, aktualnych trendów dizajnerskich pasków do aparatów, metod budowania ekonometrycznych modeli prognozowania cen, a czasem nawet to tym, czy Harry Potter definitywnie zwycięży zło.

A ceny E-3 już nie spadną bo to za dobry aparat aby go za czapkę śliwek sprzedawać - o!

Mieszka w
    Elbląg / W-wa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    Kolego Piotr_0602 wyszyscy bedą wybierali FF bo wolą targa kilku kilogramowe teleobiektywy FF jest tani i będzie tani ale trzeba się liczyc też z tym, że szybka, uszczelniana puszka będzie kosztowała i nie ma uproś jak to mówią ''każda potwora ma swojego amatora'' Nie ma co więcej pisac bo zaczyna sie tworzyc koleny wątek typu ''upadek E-systemu''

Pozdrwiam.
    Sęk w tym że prócz E-4xx jakoś nie ma dramatycznej przewagi wagi.
    W poniedziałek miałem w rękach, porównywałem obok siebie 5D i E3 w sklepie w W-wie.
    12-60 jest może troszeczkę mniejszy i lżejszy od 24-105, ale różnica jest pomijalna. A L-ka ma domontowany IS. Body E3 cięższe od 5D.

A np. 25mm f/1.4 w 4/3 i 50mm f/1.4 w FF wypada na niekorzyść 4/3.
    Niektóre zakresy są lżejsze/mniejsze w FF, niektóre w 4/3. W niektórych różnica nie jest wielka.

Wziąłbym E3, ale nie za tą cenę. Szczególnie teraz... Lubię Zuiko i chciałem wpakować następne ładnych parę tys. w system, ale mam wątpliwości czy to na pewno słuszna droga skoro za te same pieniądze mogę mieć FF.
    Myślę o E3 rzeczywiście. Latem lecę do USA i mogę wrócić z body + szkiełkami po tamtejszych cenach (i słabym kursie $). I zastanawiam się czy dokupić 50-200 i E3, lub może wymienić 11-22 na 7-14, czy kupić 5D (może i mkII - zależy kiedy wyjdzie i po ile) z 24-105, 70-200 i/lub 17-40. Na razie 5D było wyraźnie droższe, ale już nie jest...
    Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 21.05.08 o 21:21
    były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
    jest: FF Canona
    będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    A ceny E-3 już nie spadną bo to za dobry aparat aby go za czapkę śliwek sprzedawać - o!
    O co zakład?
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    O co zakład?
    Obyś wygrał ten zakładzik <haha>
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    E-1 tez byl taki dobry. I teraz za garsc drobnych mozna kupic. W zeszlym roku tych drobnych tylko troche wiecej trzeba bylo dac.

E-3 sfrunie z ceny, bo musi.

A o upadku systemu 4/3 slysze od kiedy jestem z Olkiem, 2 lata. I jakos jeszcze, kurza stopa, system nie upadl. Przeciwnie, ma sie coraz lepiej.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Sęk w tym że prócz E-4xx jakoś nie ma dramatycznej przewagi wagi.
    W poniedziałek miałem w rękach, porównywałem obok siebie 5D i E3 w sklepie w W-wie.
    12-60 jest może troszeczkę mniejszy i lżejszy od 24-105, ale różnica jest pomijalna. A L-ka ma domontowany IS. Body E3 cięższe od 5D.
    No właściwie to różnica żadna szczególnie 50-200SWD kontra 100-400L
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    O upadku 4/3 słychać od początku jego istnienia. Argumentów na ten temat było mnóstwo i wszystkie je Olek konsekwentnie likwidował. Obiektywów jest coraz więcej i są bardzo dobrej jakości, korpusy też są całkiem przyzwoite, wizjer i AF w E-3 jest wspaniały, szumy coraz mniejsze, może za kolejne 2-3 lata będziemy mieli akceptowalne ISO 3200, a za 5 akceptowalne ISO 6400. Technologia idzie niestety do przodu i nawet w E-systemie nadejdzie taki czas, że nie będziemy mieli możliwości zrzucić winy za skopane zdjęcia na sprzęt

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów