Ale co ma D3 do tego? Jego TYM BARDZIEJ nie mozesz porownywac do 5D czy E-3... Tylko szkoda, ze nie ma w co inwestowac... Zuiko the best, pokaz mi sensowny odpowiednik 50-200 [dlugosc,jasnosc,cena]. Noo, szczegolnie poluj sobie na ptaszki z FF i szklem 600mmThat's the end of the 4/3 system!
![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Piotrek przyznaj się, że chciałbyś E3, ale nie masz kasiory i miał nie będziesz, to zrozumiem marudzenia, w innym wypadku kup sobie 5D i przestań marudzić.
I nie martw się o Olympusa, on ma speców od tego. Jest jedną z firm, ktore najdłużej siedzą w tym przemyśle (fotograficznym owszem) i jakoś nadal egzystuje. Canon nie dorasta Olkowi ani Nikonowi do pięt pod względem klasy i doświadczenia.
Ostatnio edytowane przez dzemski ; 21.05.08 o 17:15
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
Bla, bla, bla...
Olek sobie stworzył od podstaw jeden system cyfrowy, jaki więc problem, żeby sobie stworzył drugi, pełnoklatkowy? Żeby to tylko takie cuda na świecie się działy...
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Jeśli potrzebuję superjakości to zakładam dobry film do analoga i wymiatam. Na co dzień jednak nie mam takich potrzeb, więc nie myślę o FF cyfrowym. Po prostu nie potrzebuję.
Powiem więcej - na co dzień fotografuję małpą i jestem zadowolony. Nie ma co marudzić, tylko się cieszyć tym, co się ma.
ps. E3 kupię pod koniec roku. Cena będzie z pewnością bardzo atrakcyjna, po zapowiadanych premierach konkurencji. Zimą planuję zbudować sobie studio, wtedy będę potrzebował lepszy aparat cyfrowy niż te, które mam.
Rafał jak bedziesz miał taki podpis pod swoimi wątkami jaki masz obecnie to możesz mieć kłopoty z naborem modelek do swojego nowego studia- a fotografowanie samej martwej natury może być z czasem przynudnawe
![]()
"Gdyby teoria sprawdzała się w praktyce nie musielibyśmy praktykować sprawdzianów teoretycznych teoretycznie bardzo praktycznych, ale w praktyce niesprawdzalnych..."
Ale o co chodzi ? Kup sobie 5D jak Ci się podoba i nie chcesz E3. kup sobie szkła ze stabilizacją skoro szkła wyjdą Ci podobnie, kup sobie fajne body z fajną matrycą a nie fajne body z kiepską matrycą...
nie rozumiem Twoich problemów. Jedyne co przypuszczam, że nigdy nie fotografowałeś cyfrakiem w ubłoconej jaskini, albo płynąc pontonem po morzu gdzie fale miały - 6 - 7 metrów i co druga przelewała się wierzchem.
Tak więc postaraj się zrozumieć podstawową różnice między tymi aparatami.
A oczywiście swoją drogą kup sobie 5D z L-ami ze stabilizacją. Skoro ten sprzęt Ci pasuje
pozdrawiam
Dobas
P.S.
A ja sobie kupie E3, bo na www.bhphoto.com jest w takiej samej cenie jak 5D, ma stabilizację matrycy uszczelniany korpus.
Ostatnio edytowane przez dobas ; 21.05.08 o 19:26 Powód: Automatyczne scalenie postów
A ja sobie kupie E-3, dodatkowe szkla do tego i bede szczesliwy, ze to Olek a nie co innego![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
a ja go (14-54) właśnie dostałem parę dni temu i doskonale go rozumiem. To jest coś co zrobiło z lustra entry-level , aparat prawie doskonały. Aparat który zaspokaja większość potrzeb i komfort pracy.
Z E3 jeszce poczekam, nie zając![]()
/*...................*/
/* ...........................*/