Tak, jest oficjalny dokument. Moje pytania: 1. Co z zapowiadanymi premierami? 2. Co z oddziałem w Polsce? 3. Co z cenami? Jest szansa na obniżki cen? 4. Co z pomocą techniczną? 5. Co z gwarancjami i naprawami pogwarancyjnymi? Pewnie przez najbliższy rok/dwa lata nic się nie zmieni, ale co potem?
Zamieszczone przez koza Tak, jest oficjalny dokument. Moje pytania: 1. Co z zapowiadanymi premierami? 2. Co z oddziałem w Polsce? 3. Co z cenami? Jest szansa na obniżki cen? 4. Co z pomocą techniczną? 5. Co z gwarancjami i naprawami pogwarancyjnymi? Pewnie przez najbliższy rok/dwa lata nic się nie zmieni, ale co potem? Potem, dalej będziemy fotografować.
Najważniejsza jest historia. "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
Cóż... będzie nowy właściciel i dalszy rozwój sytuacji może być rożny. Może to oznaczać zwinięcie produkcji, ale może też oznaczać dalszy jej rozwój pod nową marką (a nawet nie koniecznie nową - marka Pentax była przez lata włąsnością Asahi Optical Co, potem kupiła ją Hoya, po kilku latach od Hoyi Ricoh, a aparaty Pentax produkowane są dalej).
Pozdrawiam! Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Ech, ale sporo komentarzy na optycznych się pojawiło na temat Olka. Hehe. Główny news dnia.
Póki co mam duży zapas sprzętu Olka na różne okazje i lata fotografowania, niby nic, a jednak mnie poruszyło. Liczmy na rozwój, bo raczej nie zakupiono działu obrazowania po to aby go zamknąć. Zamknąć mógł też Olympus.
jest dobrze
Zamieszczone przez staryman ...Liczmy na rozwój, bo raczej nie zakupiono działu obrazowania po to aby go zamknąć. ... I raczej nie po to, żeby rozwijać. Raczej w celu restrukturyzacji, a to może się zakończyć poszatkowaniem firmy na kawałki do dalszej sprzedaży lub wyciśnięcia ostatnich soków bez inwestowania w rozwój. Mam wrażenie, że moje krakanie (na tema pseudonowości) sprawdziło się w 99% i nie czuję z tego powodu satysfakcji
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
@fret kraczesz
Ostatnio edytowane przez staryman ; 24.06.20 o 13:21 Powód: powtórka tekstu wcześniej wysłanego
Ciekawe ...
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM... Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami.. szlajający się gulasz goni króliki - czyli obrazki codzienne, trochę streeta i co wpadnie w obiektyw - zapraszam gulasz goni po górach - górskie widoczki - to coś co tygryski lubią najbardziej gulasz się szlaja - Kolumbia - wyprawa 2018 gulasz się szlaja - Kambodża - wyprawa 2017
Cóż, pisałem dośc dawno, że w segmencie foto zostanie trójca CNS i jest miejsce dla dwóch mniejszych firm.. przy czym Olympus nie będzie żadną z nich. pytanie- co z gwarancją i serwisem na puszki zakupione chocby w tym roku bezpośrednio od Olympusa, dostępnością częśći zamiennych itd. Ja też mam sprzętu na lata, ale ten sprzęt czasem się psuje a koniec końców się kończy..
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938 zabawki: E-M1 + 12-100/f4 + 12/2 + 45/1.8 + 9-18 + 100-300
Zamieszczone przez staryman @fret kraczesz Niby tak, ale gdyby Olka kupił ktoś choćby z pokrewnej branży, to jeszcze byłaby nadzieja. Zakup przez łowców okazji nie nastraja przesadnie optymistycznie
Zasady na forum