Coś tak czułem, że ta łajba już długo nie popłynie...
To raczej koniec Olympusa jakiego znamy,oraz gwóźdź do trumny micro 4/3.
Ehh, chyba jednak trzeba było iść w Fuji...
A teraz nawet nie wiadomo czy ma sens dokupić jeszcze jakieś szkła...
Coś tak czułem, że ta łajba już długo nie popłynie...
To raczej koniec Olympusa jakiego znamy,oraz gwóźdź do trumny micro 4/3.
Ehh, chyba jednak trzeba było iść w Fuji...
A teraz nawet nie wiadomo czy ma sens dokupić jeszcze jakieś szkła...
Szkoda, robiłem przymiarki do tego systemu, w sumie rozważałem kilka opcji, m.in. M4/3 z ich ślicznym OM-D E-M1 Mark III, który jako jedyny bezlusterkowiec leży dobrze w mojej dłoni - E1 mnie rozkręcił. Na liście są jednak inni i najprawdopodobniej panie na FF od Nikona ale dSLR. Trzymam kciuki za dalszy rozwój 4/3...
This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!
Nowe szkła można kupować, zależy tylko za ile![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
https://www.fotopolis.pl/newsy-sprze...cztery-trzecie
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Co masz na myśli?
This is my camera. There are many like it, but this one is mine. My camera is my best friend. Without my camera I am useless. Without me, my camera is useless. I must fire my camera true. And I will!
Odpowiadałem na wcześniejszy post.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
G9 | PL50-200 | PL8-18 | E-M5-II | E-M1-II | 12-100 Pro | 75 1.8 | 45 1.2 Pro
Tak, to prawda. Ale coś mnie wstrzymywało i nie znalazłem chętnego na 17-kę . I okazało się, że miałem rację. Niestety
Szkoda, ale cóż takie zycie
OM-D... Miałem...
Meh, będzie okazja kupić fajne używki w dobrych cenach, dla takich amatorów jak my tu to sprzęt ponad nasze potrzeby i możliwości (mówię za siebie - to ja jestem słabym ogniem w zestawie ja+aparat).
Ale ja mam już od dawna chęć na FF wiec tylko E1 będzie ze mną do końca swoich lub moich dni. Kiedyś E1 wygrał z FF Canona, to 5D sprzedałem na rzecz E1 (brzmi śnieżnie?), ale ostatnio bawiłem się D780 oraz D610 i chęć zakupów powróciła... Szczelnie jak patrzę na cenę D610 i Sigmy z serii Art do tego (f/1.4)...
G9 | PL50-200 | PL8-18 | E-M5-II | E-M1-II | 12-100 Pro | 75 1.8 | 45 1.2 Pro
Stary system 4/3 od wielu lat nieprodukowany , a ciekawsze puszki i obiektywy ciągle w cenie. To tak nie jest , że nagle wszystko za pół ceny wyrwiesz.