No i co PEN-F II [Pen FT] za 6000 zł?
Szafiarki chyba się rozpłaczą![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
niech się skupią na tym co najlepsze: stabilizacja, czyszczenie matrycy, uszczelnienia , jakość wykonania, obiektywy , nie ma co się rozmieniać na drobne.
Zwykły kotleciarz będzie wolał FF, fotograf krajobrazu (dysponujący tragarzem) czy mody MF. Resztę przy rozbudowanej ofercie szkieł Olka można ogarnąć M43 (zakładam, że jednak cena 150-400 pro nie bedzie zwalala z nog), warunek na początek jest jeden - matryca m43 14bit BSI dual gain i szybkie wprowadzanie nowych matryc. niestety to chyba nie ta skala biznesu i zaangażowanego kapitalu, ale Fuji się udaje więc można przy dobrze zarządzanej firmie![]()
https://smallsensorphotography.com/e...nvariance-test
ISO invariance test dla em1x, czyli zrobienie zdjęcia na 1/50s i f2.8 dla zakresów ISO 200-6400 i programowa korekcja EV wywolywarka RAW o 1-5EV na plus. Wszystko wskazuje na to, że nowe olki mają w większym stopniu RAWy "z gumy".
Olek potrzebuje szkieł do rektoskopów, mikroskopów i pewnie kilku innych skopów. Ciekawe na ile jest to rozdzielone, jeśli ma jedną fabrykę szkieł, to raczej jej nie sprzeda. Były kiedyś dyskusje o patentach i wychodziło na to, że 75/1,8 pasuje do Sigmy, kilka PRO też. Mogę się mylić, wkroczyłem w wiek sklerotyczny, nie chce mi się szukać.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.