Witajcie
Ile Wam trzymają baterie w Olympusie SP-510 UZ ???
Mam akumulatorki o takiej pojemności 2200 camelion i po włożeniu ich do aparatu i nie robiąc żadnych zdjęć rozładowują się w ciągu kilku godzin. Ma może ktoś podobny problem???
Witajcie
Ile Wam trzymają baterie w Olympusie SP-510 UZ ???
Mam akumulatorki o takiej pojemności 2200 camelion i po włożeniu ich do aparatu i nie robiąc żadnych zdjęć rozładowują się w ciągu kilku godzin. Ma może ktoś podobny problem???
Ostatnio edytowane przez 998pawel ; 20.05.08 o 15:36
a jakie masz te akumulatorki?
Pewnie są już stare, akumulatorki mają to do siebie, że im starsze tym krócej trzymają, no i jeszcze zależy od firmy.
Też miałem taki problem z akumulatorkami SONY, które miały ponad 3 lata, naładowane na maxa rozładowywały się same po 5 godzinach stojąc na półce.
Testowałem sp-510uz na akumulatorkach GP 2700, w pełni naładowane wystarczyły na 4 godziny ciągłej pracy z włączonym ekranem LCD, aparat ani razu podczas 4 godzin nie był wyłączony, pstryknięte około 350 fotek, bardzo często używany zoom (jeździł w te i we w te), pewnie jak by wyłączyć LCD akumulatorki wytrzymały by dłużej.
Jakieś trefne te Twoje akumulatory.
Mam ju 2 lata dwie pary (jedne Hama 2600, drugie jakieś inne 2500), nigdy nie było tak, żeby trzymały krócej niż kilka dni. Fakt, że rzadko robię z lampą, rzadko filmy. Robię w rawach. Aparat jest używany kilka razy w tygodniu.
...a ja od samego początku kupuje tylko jednorazówki. Energizer pakowane po 6 szt. kosztują ok 9zł, kupuje dwa komplety i mam na trzy wkłady. Jeden wkład daje ok 500 zdjęć. Nie szukam kontaktów heh.
http://www.olympusclub.pl/pub/images...anie_czyli.pdf
Niestety od czasu do czasu trzeba długo używane aku regenerować
od 4 lat używam ten sam kpl. GP2100mAh bez problemu.
Najpierw w C740UZ teraz w SP570UZ
"Kiedy się chce otrzymać dobrą odpowiedź, trzeba zadać dobre pytanie"
Ja na swoich akumulatorkach - philips2600 i mediatech2400 robię maksymalnie 1200 fotek - warunek - bez lampy błyskowej i bez wyświetlacza i w jednym dniu Jesli robie mniej fotek i niektóre z błyskiem i podglądem i w ciagu kilku nawet tygodni to minimum 700 fotek. Co jak co, ale energooszczędny to ten aparat jest na pewno!
Załóż inne akumulatorki i sprawdź jak długo wytrzymają.Jeżeli rozładują się tak szybko jak Twoje to masz problem z aparatem.Jeżeli nie to spróbuj użyć ładowarki z możliwością regeneracji akumulatorów lub kup nowe.