Co jakiś czas będę tu zamieszczał zdjęcia, które mz są interesujące lub coś interesującego przedstawiają. Oczywiście każdy może się wypowiedzieć czy też ocenić. Ostatnio zapanowała moda na fotografowanie krajobrazu z rzepakiem lub gorczycą w roli głównej więc nie chcąc być potępionym i ja zamieszczam. 1
Najważniejsza jest historia. "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
No.....
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro|| Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||popieram stopkę Krakmana ||
Zamieszczone przez Bodzip No..... Ty to na Facebooku pierwszy zobaczysz, ale komentarz mile widziany.
Zamieszczone przez jkr Ty to na Facebooku pierwszy zobaczysz, ale komentarz mile widziany. Oj tam, facebuk masakruje zdjęcia.
Będę krytyczny bardziej. "Podręczniki" w fotografii krajobrazowej radzą unikać podziału zdjęcia linią horyzontu umieszczoną w połowie. Dodatkowo, nawet jeśli była tu mała pochyłość terenu warto to było wyprostować. Reszta ok.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki: Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Zamieszczone przez andtor2 Będę krytyczny bardziej. "Podręczniki" w fotografii krajobrazowej radzą unikać podziału zdjęcia linią horyzontu umieszczoną w połowie. Dodatkowo, nawet jeśli była tu mała pochyłość terenu warto to było wyprostować. Reszta ok. A czego byś więcej zostawił?
Zamieszczone przez jkr A czego byś więcej zostawił? Jak pisał Andrzej, taki kadr jest powszechnie uważany za niepoprawny. Trzeba mieć naprawdę mocne "alibi" aby coś takiego popełnić. Tym co ratuje taki kadr może być sztafaż w mocnym punkcie. Skoro pytasz.... Nie zostawiałbym nic, tylko zaczął od nowa. Niebo jest strasznie przepalone, a rzepak jest za bardzo "zgaszony"
Krajobraz ze stawem. 2
Zamieszczone przez jkr Co jakiś czas będę tu zamieszczał zdjęcia, które mz są interesujące lub coś interesującego przedstawiają. Oczywiście każdy może się wypowiedzieć czy też ocenić. Ostatnio zapanowała moda na fotografowanie krajobrazu z rzepakiem lub gorczycą w roli głównej więc nie chcąc być potępionym i ja zamieszczam. 1 Podoba mi się.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
W takim kadrze jak na zdjęciu 2, z odbiciem lustrzanym, linia horyzontu w połowie może być. Gdyby było tu jakieś fajne światło na pewno zdjęcie byłoby lepsze.
Zasady na forum