Ja widzę, że z tego zdjęcia zrobił się lokalny konkurs poprawki.
Ja widzę, że z tego zdjęcia zrobił się lokalny konkurs poprawki.
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
I o tym wszystkim można mówić, krytykować innych.
A więc @jkr- patrz i ucz się.![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie, ale obiecałem że wieczorem jak dam radę to się jeszcze pobawię. Poza tym do konkursu tylko jedna praca, atu chyba ograniczeń nie ma. Ale skoro przywołujesz słowo konkurs, to rozumiem, że ufundujesz jakaś nagrodę?
A na marginesie jak znajdujesz fotki które do niego wpłynęły? Jakieś spostrzeżenia, wnioski albo pytania? To wszak wszystko dla Ciebie
@helmuth skoro wrzuciłeś tu fotkę na szybko, to teraz proszę o fotkę na wolno.![]()
Ostatnio edytowane przez paparapa ; 2.06.20 o 22:10
Trochę wczoraj w przerwie na kawę pobawiłem się żuwaczkami i szczerze mówiąc to nie boli, a zarazem niebo się poprawiło.
Najważniejsza jest historia.
"Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid
Chyba żabę z tego potoka@jkr najlepiej pytaj w kontekście programu którego używasz do wołania RAW-ów. Każdy z nas pracuje na innym i inna jest specyfika tych programów. (No nie każdy - LR to każdy
)
Ja w Darktable najpierw ustawiam wszystko na zero, potem bawię się krzywymi - tonalna, bazowa, rgb, potem kontrast-jasność-nasycenie, kontrast lokalny, temperatura. W tym Twoim zdjęciu po raz pierwszy użyłem krzywej filmowej - tak z ciekawości. Efekty, nie powiem - całkiem całkiem.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Lr jasne że nie każdy.Ale to chyba najprostszy soft pod windę o sporych możliwościach. Niestety wcale nie taki dobry jak go malują... Affinity nie jest łatwy do ogarnięcia, ale efekty są fajne. ON1RAW trochę dziwne toto o naprawdę dużych możliwościach. Lr może pomarzyć
, ale pracując na nim trzeba się pilnować, aby nie zawędrować w krzaki.
Darktable definitywnie mój organizm odrzucił. Nie jestem w stanie tego znieść. Capture ONE jest już chyba tylko w wersji abo. Ale sam soft fajny i mam maski. DXO nie znam mimo że mam na dysku.... Więc wybór nie jest mały .....
A ta żaba to on czy ona. Bo jeśli ona, to przynajmniej jest cień cienia szansy, że pół królestwa się trafi![]()