Drugi oczywiście, już poprawiam.
Drugi oczywiście, już poprawiam.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Dzięki za przypomnienie, ale mam wrażenie, że formule poprawki przydałaby się reforma. Landszafty miejskie i wiejskie to nie jedyna dziedzina fotografii. Widać to choćby po fotografii miesiąca. Ja bardzo przepraszam, ale w zalewie podobnych tematów, to już nawet głosowanie zaczyna wiać nudą. Może warto popracować nad pulą obrazków do obrabiania i zróżnicować tematykę? Myślę że dawcy się znajdą.
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Z dawcami jest problemJuż kiedyś prosiłem o RAWy bodajże w osobnym wątku, które miałbym w rezerwie dla ewentualnego wykorzystania w popRAWce (z marnym skutkiem). Zdarza się, że osoba wygrywająca edycję wyśle 2 czy 3 RAWy do wyboru, wówczas pozostałe jeśli uznam za "ciekawe" wykorzystuję w popRAWce, zwłaszcza jak mi się uda wygrać
. Sądzę, że urozmaicenie jako takie jest, ostatnio pierwszy raz mieliśmy zdjęcie wykonane w technice IR i takie jeszcze w rezerwie mam. Jeśli masz ochotę coś wysłać to poproszę na adres meil popRAWki. Z chęcią przyjmę, od innych oczywiście także. Z swej strony mam tylko takie "kryterium", aby taki RAW przedstawiał jakąś powiedzmy "wartość". Chodzi mi o to, żeby nie było to zdjęcie, które normalnie wyrzucamy do kosza (z różnych względów). Inaczej obrabia się jakieś "fajne" zdjęcie, jest jakaś motywacja do obróbki.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Zwycięzcą edycji 9/2020 został helmuth
Gratulacje !!!
Miejsce 1 (praca 1)
Miejsce 2
JAdam (praca 6)
Miejsce 3
a123 (praca 12)
Podsumowanie wyników 9 Edycji.
Punkty wynikają z miejsca jakie praca zajęła w głosowaniu i tak odpowiednio (miejsce / punkty):
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2 ( prace od miejsca 13 i dalsze otrzymują 1 punkt)
RANKING po 9 Edycji.
Punkty wynikają z miejsca jakie praca zajęła w głosowaniu i tak odpowiednio (miejsce / punkty):
1/25 ; 2/20 ; 3/15 ; 4/12 ; 5/10 ; 6/8 ; 7/7 ; 8/6 ; 9/5 ; 10/4 ; 11/3 ; 12/2
Zwycięzca proszony jest o nadesłanie RAW-a do następnej edycji.
Dziękuję wszystkim za udział w zabawie.
Zapraszam także do ewentualnej dyskusji na temat prac.
Gratulacje dla stojących na pudle![]()
- Konkurs popRAWka
WEŹ UDZIAŁ!
- N D7500 + S10-20 F/3,5 + S17-50 + S18-35 + N50 1.8 G + N55-300 + PORST MC 135 || FotoPro Traveller TT-1 (x4i) || Stroboss 36N, 60N, X2, X rec + stary Olympus pod wodę
- Flickr Pstryk
Gratulacje dla zwycięzcy![]()
dzięki za głosy na moją popRAWkę.
Karol + Olek + kilka szkiełek
Co do prac, uwaga odnośnie nr 7. @henry1 coś wyjątkowo nie tak z obróbką poszło. Oglądając Twoją pracę na czarnym tle ma kształt prawie elipsy (oprócz LD rogu), a nie prostokąta.
Pewnie na swoim monitorze tego nie zauważyłeś, ale rozjaśniając zdjęcie można zobaczyć coś takiego:
Nie powinno to mieć miejsca, te widoczne gradienty i całkowicie "czarne trójkąty" w rogach.
Jak pisałem, u mnie ta "elipsa" bez rozjaśniania widoczna (podczas wyświetlania zdjęcia na czarnym tle)