Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 159

Wątek: Binarowa

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    @jkr w Wołowcu widziałem kilka wycieczek. Dzieciaki z Beskidu tematykę znały, więc po części były znudzone - to fakt. Dzieciaki z Gdańska słuchały opowieści o cerkwi, o akcji "Wisła" o Łemkach z wypiekami na twarzy.
    To jest normalne - to co masz na co dzień tak nie interesuje jak nowość. Popatrz na mnie - jak jeździłem po Kaszubach to odwiedziny w zamkach krzyżackich to było "WOW". Pomimo tego że historię znam, to jednak przekaz z pierwszej ręki, możliwość własnoocznego zobaczenia, czasem pomacania jest bezcenna.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    @jkr w Wołowcu widziałem kilka wycieczek. Dzieciaki z Beskidu tematykę znały, więc po części były znudzone - to fakt. Dzieciaki z Gdańska słuchały opowieści o cerkwi, o akcji "Wisła" o Łemkach z wypiekami na twarzy.
    To jest normalne - to co masz na co dzień tak nie interesuje jak nowość. Popatrz na mnie - jak jeździłem po Kaszubach to odwiedziny w zamkach krzyżackich to było "WOW". Pomimo tego że historię znam, to jednak przekaz z pierwszej ręki, możliwość własnoocznego zobaczenia, czasem pomacania jest bezcenna.
    Jest faktem, że rzeczywiście tych z daleka może to zainteresować.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    335
    Moja galeria
    Ten kościółek to prawdziwe "cudo"

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    390
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Zgoda, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby zrozumieć miejsce bez osobistego kontaktu, jakim jest przebywanie w nim.
    Słyszałem o ludziach, którzy wyrabiają sobie zdanie na jakiś temat, na podstawie czyichś opowieści i uważają, że temat zrozumieli. Miejsce to nie matematyka.
    Problem jest w czym innym - czy i jak te dzieciaki wykorzystają ten osobisty kontakt. Obawiam się, że większość niewiele z tego kontaktu wyniesie - po prostu posiedzą znudzeni i pójdą dalej. Ale - fakt, że mają szanse coś z tego kontaktu wynieść - i jakiś procent tę szanse wykorzysta.

A co do zdjęć - świetnie pokazują to piękne miejsce.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jkr Zobacz posta
    Bywam często na różnych sesjach naukowych o tematyce historycznej jak i w muzeach, gdzie zaprasza się młodzież szkolną i ja widzę, że są grzeczni i niby słuchają, ale jak jest czas na pytania to koniec zainteresowania.Jak mają siedzieć na lekcji to lepszy każdy wypad, a i organizatorom poprawia to statystykę.Mz jak jeden na stu łyknie wiedzę to i tak będzie dobrze.
    Pesymista.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

Mieszka w
    Przed Dolinką Będkowską
    Siła reputacji
    220
    Moja galeria
    Tym bardziej wrażliwym i ciekawym zawsze coś zostanie, co może odezwie się po latach.
    "Skoro nie można wiedzieć wszystkiego co się da wiedzieć o wszystkim, to piękniej jest wiedzieć coś ze wszystkiego, niż wiedzieć wszystko o jednym" - B.Pascal 1854
    Fuji X-T3 + XZ-2

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Polewamy główki

11.
    Nazwa:  P4230763.jpg
Wyświetleń: 140
Rozmiar:  802,5 KB
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Polewamy główki
    Piękna, stara robota... Potem wypracowana przez lata.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Piękna, stara robota... Potem wypracowana przez lata.
    A będzie jeszcze starsza chrzcielnica, która znajduje się w najstarszej części kościoła.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Nie wiem czy mogę się tu odezwać, ale na złość Bogdanowi się odezwę....Choćby miał sprzeciwy.
    Powiedziałbym, że lubię takie klimaty, ale to już wyświechtane zdanie... Powiem, że zdjęcia sakralne zawsze mnie urzekały choć daleko mi do praktykującego.
    Proszę, o ile mogę prosić o trochę szczegółów , w sensie detali wszelakich a ciekawych... I jak to ja : uważaj z prostowaniem. Nie zawsze Ci wychodzi....
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Uprawnienia umieszczania postów