Faktycznie, a już myślałem że konto zostało zbanowane.
Inna sprawa że, jak piszą na innych forach, wszystkie zamówienia przez Amazon (śledzone, ubezpieczone), są anulowane przez sprzedawcę.
Ostatnio edytowane przez GoOrange ; 22.03.20 o 10:58
Ja myślę, że gratulować ostrożności. Te wszystkie atrakcję mają status "Auf Lager" (dostępne), jednak zadałem sobie trud, żeby zajrzeć na stronę internetową sprzedawcy (http://www.eo-w.com/). Nie trzeba znać niemieckiego, żeby sobie poklikać i wyrobić zdanie na temat działalności handlowej firmy. Nie mówiąc już o różnych adresach firmy - na jej stronie internetowej i podanego na Amazonie biura obsługi klienta (na satelicie Googla nieciekawa budowla ). Oczywiście nie próbuję twierdzić, że to przekręt, ale być może to resztki azjatyckiej dostawy, z której uciekają brytyjscy spryciarze przed całkowitym zamknięciem granicy celnej.
Jak już jesteśmy przy zakupach i "dziwnych okolicznościach"...
Czy jest wśród forumowiczów osoba mająca kontakt z oficjalnym sklepem Olympusa shop.olympus.eu? W piątek kupiłem aparat ze szkłem, zapłaciłem kartą, a dziś bank obciążył mnie prowizją za tą transakcję, która wynosi prawie 450 zł!
Owa prowizja została pobrana za przelew na konto zagraniczne, a ja jestem absolutnie przekonany że wchodząc do sklepu wybrałem Polskę.
Jest niedziela więc nic nie wyjaśnię, ale na tą chwilę mam spory niesmak
Alior Bank pobiera 4% prowizji za płatność kartą na konto zagraniczne. Płaciłem ok. 10.800 zł i z tego wyszła prowizja ok. 440 zł!
Niestety nigdzie w procesie zakupu nie widziałem informacji i zagranicznym przelewie, a jak już pisałem - przed wejściem do sklepu wybrałem Polskę.
Na razie poza wyższym ciśnieniem, zepsutym weekendem i szybszym przełykaniem śliny staram się być optymistą, liczę że sprawa jakoś się wyjaśni.
Płaciłeś kartą? Czy zrobiłeś przelew z karty, bo to dwie rózne rzeczy.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie wiem, jak wygląda kwestia płacenia kartą i ewentualne z tego tytułu prowizje. Jestem cały czas na bieżąco z zakupami opłacanymi z konta przez "Przelewy24" i to działa bez jakiejkolwiek prowizji. Pomoc przez telefon obecnie jest niedostępna, ale napisz email na camera.support.pl@olympus.eu, albo serwis@serwis.pl - pod tymi adresami "urzędują" osoby z Centrum Obsługi Klienta Olympus. Dowiesz się, czy masz zmienić bank na dogodniejszy, albo czy prowizja powstała po stronie sklepu z powodu niewłaściwego zakwalifikowania numeru konta odbiorcy.