Ała, ale mnie skaleczyłeś... Fantastyczne fotki, a wśród nich giganty!
Ała, ale mnie skaleczyłeś... Fantastyczne fotki, a wśród nich giganty!
Piękne kadry, zazdroszczę takich widoków na żywo...![]()
No tak, na żywo niepowtarzalne wrażenie, nie tylko widok ... także ta przestrzeń wokół, powietrze i to jedyne w swoim rodzaju wrażenie zmęczenia, ale takiego szczęśliwegoJednak pamiątki w postaci zdjęć są bezcenne, zwłaszcza że można się też nimi podzielić. Muminku, dzięki za zgłoszenie mojego zdjęcia.
Witajcie,
coraz więcej ograniczeń wokół nas, więc chociaż obejrzyjcie sobie widoki z ładnych miejsc i pomarzmy wspólnie o lepszych czasach, kiedy znów będzie można się wybrać na wyprawy.
Zatem zróbmy sobie mały skok w bok od 14 najwyższych szczytów, i popatrzmy na wycieczkę na Świstowy Szczyt z czerwca 2019 roku. Pierwsze widoki z drogi podejściowej przez Dolinę Staroleśną.
A to już panoramy z samego szczytu.
Uczta dla oczu. Dziękuję!
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)
Rysy, najwyższy szczyt Polski.
Widok znad Czarnego Stawu, z drogi wejściowej od strony Morskiego Oka. Taka ciekawostka, kawałek dalej od miejsca tego zdjęcia, zaczyna się zasadnicze podejście na Rysy, na dystansie 1,5 km pokonuje się 900 metrów w pionie...
,,, także jest ostroale oglądając się za siebie widać z coraz wyższej perspektywy oba jeziora: Morskie Oko i Czarny Staw. Z lewej wspaniałe ściany Mięguszowieckich Szczytów. Szlak od strony polskiej jest zwykle pełen ludzi.
W przeciwną stronę, ze szczytu widać szereg słowackich szczytów, w tym pokazywany już przeze mnie Ganek, ale to z Rysów najlepiej widać skąd bierze swoją nazwę.
A to już takie późno popołudniowe ujęcia widoku z Rysów.
I jeszcze same Rysy (w centrum), widoczne z Mięguszowieckiego Czarnego. Na prawo od Rysów - Gerlach i Wysoka.
Ajajaj widoczki na Galerię Gankową świetne. Tylko podziwiać.
Pamiętam jak byłem na Rysach - od Słowackiej strony bo z małą córcią - dzwoni żona. Więc się chwalimy że jesteśmy i takie ble ble. W pewnym momencie się pyta:
- ludzi dużo ?
a ja: kamieni nie widać
...
Buty mi się wtedy zepsuły i do Popradzkiego Plesa szedłem jak kulawy.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Zdjęcia z podejścia bardzo mi się podobają kosodrzewina, przekładana łatami śniegu itd.![]()
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)