Piękne widoki. Zazdroszczę. 15 lat temu sam chodziłem po słowackich Tatrach, ale od długiego czasu już nie mogę. Teraz popatrzeć - bezcenne!
Piękne widoki. Zazdroszczę. 15 lat temu sam chodziłem po słowackich Tatrach, ale od długiego czasu już nie mogę. Teraz popatrzeć - bezcenne!
Ale miałeś pogodę. Chmury na zdjęciach robią robotę
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||
Super widoki. Brawo za świetne zdjęcia.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Dzięki.
Dziś akurat chmurek nie będzie ale też będzie ładnie mam nadzieję.
Baranie Rogi zrobiliśmy 24 października ub. roku, jeszcze była taka ładna pogoda i ciepło.
Widoki w stronę Lodowego, a w oddali Tatry Polskie.
Widok w stronę Tatr Bielskich, ciekawostka: w dali widoczne m.in. Trzy Korony, jako pasmo skałek w morzu lasów.
Człowieczek podchodzący z Doliny Pięciu Stawów Spiskich
A to już zejście w Dolinę Kieźmarską.
Pięknie. Świetna widoczność.
Przyszła pora na Durny, pierwszy ze szczytów Korony, które Wam pokaże, sięgających powyżej 2600 m.n.p.m. Wybraliśmy się na niego w połowie września ub. roku. Droga z Doliny Pięciu Stawów Spiskich, cieszyła się tego dnia sporą frekwencją słowackich turystów, a wraz z nabieraniem wysokości widoki były coraz ładniejsze.
Ze szczytu efektownie widać sąsiednią Łomnicę. Kiedy bliżej się przypatrzycie, możecie dojrzeć na ścianie ludzi pokonujących szlak - tzw. Jordankę, którą mieliśmy zamiar jeszcze zrobić, łącząc Durny z Łomnicą, ale zbyt krótki dzień uniemożliwił już te plany...mamy nadzieję że uda się w tym roku.
Zielony Staw Kieźmarski, leżący niemal 1100 metrów niżej.
Najpiękniej prezentowały się jednak szczyty w kierunku zachodnim, oświetlone bocznym, popołudniowym światłem.
pozdrawiam
Witam, dziś wyjątkowo szczyt nie należący do WKT - brakuje mu do niej zaledwie 3 metry, ale pozwolę sobie go umieścić w tym wątku, bo został zdobyty przez nas w tym samym okresie kiedy kompletowaliśmy koronę - w sierpniu 2019, a wyprawa na niego dała nam moc wrażeń i fantastycznych widoków, którymi się z Wami podzielę.
Mowa o Mięguszowieckim Szczycie, który większość turystów podziwia z nad Morskiego Oka ... to ten najwyższy, ma prawo od niego Przełęcz Hińczowa, z której wchodziliśmy granią na szczyt, a dalej Cubryna i słynny Mnich ...
... nasza droga wiodła jednak nie od Morskiego Oka, lecz od południa ze Słowacji, po drodze podziwialiśmy m.in. grań Baszt
Od przełęczy Hińczowej, droga była trudna i wymagała asekuracji. Niemniej jednak w pewnym fragmencie grani, nie mogłem sobie odmówić wyciągnięcia aparatu i sfotografowania Morskiego Oka - sami zobaczcie dlaczego
Za nami zostawiliśmy dolinę, z której przyszliśmy ...
... oraz grań, z widokiem na spory fragment Tart Polskich,m.in. Czerwone Wierchy, Giewont, Świnicę, Kozi Wierch, a bliżej Szpiglasową Przełęcz z widocznym szlakiem na nią z Morskiego Oka.
Słynny Mnich, widoczny z lotu ptaka:
Rysy (z "rysą" od której biorą nazwę), Gerlach, Wysoka i Kończysta. W dole Kazalnica, z wyraźnie widocznym szlakiem na Przełęcz Pod Chłopkiem
Na szczycie.
Początek zejścia.
Piękne widoki, jestem pod wrażeniem...
E-M1, E-3, E-30, TG-2, Stylus XZ-2, E-PL2, C-2100 UZ, ZD 8, ZD 7-14, ZD 14-54 II, 12-60 SWD, 50-200 SWD, 35 ED Macro, 50 ED Macro, ED 90-250, EC-20, EC-14, EX-25, FL-50 R, FS-SRF-11, Sigma 150 HSM
Świetna relacja. Jeden z najlepszych wątków ma forum. Szacun.
piękne zdjęcia. Utwierdzające mnie w zdaniu, że góry sa przereklamowane.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: E-M1 + 12-100/f4 + 8-25/f4+100-400/5.6-6.3+ 12/2 + 45/1.8 . Czasem S 23Ultra