Witam zamierzam kupić nowy aparat i nie wiem na jaki się zdecydować. Biorę pod uwagę dwa modele OLYMPUS SP-560UZ i NIKON COOLPIX P80 może coś doradzicie.
Witam zamierzam kupić nowy aparat i nie wiem na jaki się zdecydować. Biorę pod uwagę dwa modele OLYMPUS SP-560UZ i NIKON COOLPIX P80 może coś doradzicie.
Wg mnie Olympus będzie lepszy, Nikon po raz pierwszy takie coś wypuścił podszedłbym do niego z rezerwą. Zwłaszcza że dali tam malutką matrycę 1/2.33" i do tego 10 mpx. Ole mam taka sama matryce ale 8mpx, szum będzie mniejszy
/*...................*/
/* ...........................*/
Podzielam zdanie zibiego, z tym, że zastanowiłbym sie jeszcze nad Panasonikiem FZ18 Te hybrydy w zastosowaniach amatorskich sa dość wyrównane jeżeli idzie o możliwości, niekiedy o wyborze decyduje cena i jakieś tam dodatkowe "duperelki" typu zdjęcie w uśmiechu czy cos takiego. W sobotę nad Morskim Okiem widziałem 3 uzytkowników z SP570!!! ale także z SP550/560 być moze byli to forumowicze. Najlepiej przymierzyć aparat do ręki i oka i wybrać jaki Tobie lepiej leży, a napewno bedziesz zadowolony. Pozdrawiam.
grizz, na jedno wychodzi to tak jakbyś sobie kupił Tatunga czyli nie wiadomo co. Jeden wielki eksperyment
/*...................*/
/* ...........................*/